Meggy elrakása közben maradt ki egy adag. Volt a hűtőben még kész réteslap (házi), nem volt itthon mák, de dió igen, így házasítottam őket! Isteni finom lett, nagyon gyorsan elfogyott!
Hozzávalók:
- fél kg meggy
- 20 dkg dió - darált
- 4 evőkanál nádcukor/nyírva
- 1 bio citrom leve+héja
- 3-4 evőkanál tönköly teljes kiőrlésű rétes liszt
- rizstej/víz a tetejére
Elkészítése
- a meggyet kimagozzuk a cukorral, citrom levével és héjával állni hagyjuk
- amikor már levet eresztett hozzáadjuk a diót és annyi lisztet, amennyit felvesz
- rétes lapba töltjük és a tetejét megkenjük vízzel vagy rizstejjel (ettől lesz szép sárga)
- a tetejét pedig villával megszúrjuk, hogy fakadjon ki
- 150 fokon készre sütjük
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- fél kg meggy
- 20 dkg dió - darált
- 4 evőkanál nádcukor/nyírva
- 1 bio citrom leve+héja
- 3-4 evőkanál tönköly teljes kiőrlésű rétes liszt
- rizstej/víz a tetejére
Elkészítése
- a meggyet kimagozzuk a cukorral, citrom levével és héjával állni hagyjuk
- amikor már levet eresztett hozzáadjuk a diót és annyi lisztet, amennyit felvesz
- rétes lapba töltjük és a tetejét megkenjük vízzel vagy rizstejjel (ettől lesz szép sárga)
- a tetejét pedig villával megszúrjuk, hogy fakadjon ki
- 150 fokon készre sütjük
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése