http://www.plano1comunicacao.com.br/blog |
Mivel készítettem hummuszt, ezért azt gondoltam, hogy vacsorára elkészítem hozzá a kenyerét! Ezt először egy Hummusbárban ettem, de nem tudtam, hogy hogyan készül. A receptet is nehezen szereztem be (innen: http://www.theglobaljewishkitchen.com/2011/04/29/laffa-bread/, de sikerült.
S íme az egészségesebb változata!
(ámbár szerintem az eredeti recept nem élesztővel készül, hanem kovásszal!)
Hozzávalók:
- tönköly fehér-teljeskiőrlésű liszt felesben
- repce olaj
- só,
- pici nádcukor
- langyos víz
- pici élesztő
Elkészítése:
- langyos vízben és a pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt
- hozzáadjuk a liszthez
- sóval és egy adag olajjal összegyurjuk
- ekkor várunk egy kis időt (én nem sokat kb. 10 percet, amíg elkészítettem a salátát)
- ha valaki türelmes, akkor szép kis cipókat, amelyeket vékonyra kinyújtjuk és serpenyőben kisütjük
- nos én lusta voltam, és a kezemmel formáztam a cipókat és rögtön kerek formára nyújtottam a levegőben, mint a lángosnál. Én kerámia serpenyőben sütöttem ki. Nem raktam alá olajat. Szépen megpirul, akkor van készen.
- s most jön egy titok: amikor láttam, hogy hogyan is készítik, akkor láttam, hogy sütés után rögtön ruhába teszik. Akkor nem teljesen értettem, hogy miért, de most már, igen! Mert akkor még a hő átpuhítja, s akkor lesz igazán finom!
Ebből a tésztából lehet a pitát is készíteni, csak akkor a cipókat tepsire rakjuk, és sütőben kisütjük.
Mi ezt most hummusszal megkentük és egy vegyes salátát készítettem hozzá, amelynek az öntete egy kapros-joghurtos-mentás-fokhagymás volt.
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése