Ehhez a recepthez nem írom le külön, hogy hogyan készült el a "hús", hiszen könnyedén bárki rátalálhat a házi készítésű búzahús készítésére. Én most teljes kiőrlésű tönköly lisztből nyertem ki. Egyik részéből készült a lecsós szelet, a maradékból pedig a bácskai rizses "hús".
Hozzávalók:
- fejenként 2-3 szelet szejtán - búzahús
- saját eltevésű lecsó
- köretnek sült burgonya
Elkészítése:
- a szejtánt bepácoltam olíva olajos, sós-borsos-fokhagymás pácba
- hirtelen megpirítottam a szeleteket- majd kivettem
- a lecsót beleraktam az edényben, átforraltam, majd húsokat visszatettem - és kész
- hozzá sült karika burgonyát készítettem sütőben - zsiradék nélkül
Nagyon finom volt. Eleinte úgy tűnt, mintha nem laktunk volna jól vele, de azért kellemes érzés volt a gyomrunkban - legalábbis az enyémben...:-))
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- fejenként 2-3 szelet szejtán - búzahús
- saját eltevésű lecsó
- köretnek sült burgonya
Elkészítése:
- a szejtánt bepácoltam olíva olajos, sós-borsos-fokhagymás pácba
- hirtelen megpirítottam a szeleteket- majd kivettem
- a lecsót beleraktam az edényben, átforraltam, majd húsokat visszatettem - és kész
- hozzá sült karika burgonyát készítettem sütőben - zsiradék nélkül
Nagyon finom volt. Eleinte úgy tűnt, mintha nem laktunk volna jól vele, de azért kellemes érzés volt a gyomrunkban - legalábbis az enyémben...:-))
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése