Készítettem kókusztejet, s abból maradt ki kókusz, amit nem dobtam ki. Igaz egy napot váratott magára, hogy mi is legyen a sorsa, de végeredmény magárét beszél! Természetesen ezt lehet nyersen is elkészíteni, de én most megsütöttem.
Hozzávalók:
- kókuszreszelék - kb. 20 dkg
- nyírfa cukor - 3 evőkanál
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 nagy marék zabpehely
- 2 evőkanál tönköly fehér liszt
- kevés bio sütőpor
- 2 evőkanál kókuszzsír
- kb. 15 dkg fagyasztott eper
- víz
- 2 evőkanál burgonyakeményítő
- kicsi bio vanília
- nyírfa cukor
- pici citromlé
Elkészítése:
- a száraz anyagokat összekeverjük a sütőporral
- hozzáadjuk a zsiradékot és annyit vizet, hogy egy jól formázható állagot kapjunk
- őzgerinc formába rakjuk, és kisütjük
- az öntethez az epret, vizet, cukrot, citrom levét feltesszük főzni
- amikor megfőtt az eper, akkor össze turmixoltam, hozzáadtam a keményítőt
- egy szelet kókuszkocka mellé tesszük az öntetet
megjegyzés: nyáron lehet az öntetbe még mentát is belerakni, akkor frissítő hatással bír!
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- kókuszreszelék - kb. 20 dkg
- nyírfa cukor - 3 evőkanál
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 nagy marék zabpehely
- 2 evőkanál tönköly fehér liszt
- kevés bio sütőpor
- 2 evőkanál kókuszzsír
- kb. 15 dkg fagyasztott eper
- víz
- 2 evőkanál burgonyakeményítő
- kicsi bio vanília
- nyírfa cukor
- pici citromlé
Elkészítése:
- a száraz anyagokat összekeverjük a sütőporral
- hozzáadjuk a zsiradékot és annyit vizet, hogy egy jól formázható állagot kapjunk
- őzgerinc formába rakjuk, és kisütjük
- az öntethez az epret, vizet, cukrot, citrom levét feltesszük főzni
- amikor megfőtt az eper, akkor össze turmixoltam, hozzáadtam a keményítőt
- egy szelet kókuszkocka mellé tesszük az öntetet
megjegyzés: nyáron lehet az öntetbe még mentát is belerakni, akkor frissítő hatással bír!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése