Megkívántuk a fánkot, de nem szerettem volna teljesen a hagyományosat elkészíteni. Tettem hozzá, vettem el és a végeredmény nagyon finom lett!
Hozzávalók:
- 1 natur bio joghurt
- kevés zabliszt,
- tönköly fehér liszt,
- nádcukor
- csipet kurkuma (tojás sárgája helyett)
- bio vanília
- kókuszzsír
- pici élesztő
- langyos víz
- kókuszzsír a sütéshez
Elkészítése:
- a száraz anyagokat összekeverjük (lisztek, cukor, vanília)
- hozzáadjuk a langyos vízben felfuttatott élesztőt és a joghurtot, zsírt
- összegyúrjuk, egy lágy tésztát kell kapni
- hagyjuk 30 percet pihenni
- kerámia edényben kókuszzsírt olvasztunk, majd kis cipókat formázunk a tésztából és a kezünk segítségével szétnyújtjuk fánk formává
- a zsírban kisütjük
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- 1 natur bio joghurt
- kevés zabliszt,
- tönköly fehér liszt,
- nádcukor
- csipet kurkuma (tojás sárgája helyett)
- bio vanília
- kókuszzsír
- pici élesztő
- langyos víz
- kókuszzsír a sütéshez
Elkészítése:
- a száraz anyagokat összekeverjük (lisztek, cukor, vanília)
- hozzáadjuk a langyos vízben felfuttatott élesztőt és a joghurtot, zsírt
- összegyúrjuk, egy lágy tésztát kell kapni
- hagyjuk 30 percet pihenni
- kerámia edényben kókuszzsírt olvasztunk, majd kis cipókat formázunk a tésztából és a kezünk segítségével szétnyújtjuk fánk formává
- a zsírban kisütjük
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése