Itt a paprika szezon. Nagyon szeretem a töltött paprikát. Amikor még hússal készítettem, mindig égett utána a gyomrom. Ettől a húsmentes, vegán recepttől nem!
- fejenként 2-3 db paprika
- fokhagyma, só, pirospaprika, gyümölcscukor
- köles
- 2-3 fej vörös hagyma
- fejenként 1-2 db főtt burgonya
- sűrített paradicsom
- tönköly liszt
- keményítő
- olaj
Elkészítése:
- a kölest megfőzőm 2-3 szoros vízben. nem többen, hogy majd még dagadjon a sütés folyamán
- ha langyosra kihűlt a köles, akkor ízesítem sóval, fokhagymával, pirospaprikával (itt még lehet beletenni egy kis keményítőt, hogy keményebb legyen, de én most nem raktam bele)
- megtöltöm a paprikákat a kölessel, tepsibe teszem egymás mellé. Felkarikázom a hagymát és rászórom a paprikákra. Olajjal meghintem őket és egy kis vízzel. Beteszem a sütőbe és készre sütöm. Közben ha kell teszek hozzá még vizet és forgatom.
- a paradicsomszószhoz kis olajon tönköly lisztet megfuttatok és felöntöm a paradicsompürével és vízzel, kevéske gyümölcscukorral. Sűrű mártás készítek belőle. (lehet esetleg keményítővel készíteni a liszt helyett, de akkor nem futtatjuk meg olajon, hanem a szószt sűrítjük be vele.)
- tálaláskor a burgonyák mellé helyezem a paprikákat és megöntözöm a paradicsom szósszal.
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- fejenként 2-3 db paprika
- fokhagyma, só, pirospaprika, gyümölcscukor
- köles
- 2-3 fej vörös hagyma
- fejenként 1-2 db főtt burgonya
- sűrített paradicsom
- tönköly liszt
- keményítő
- olaj
Elkészítése:
- a kölest megfőzőm 2-3 szoros vízben. nem többen, hogy majd még dagadjon a sütés folyamán
- ha langyosra kihűlt a köles, akkor ízesítem sóval, fokhagymával, pirospaprikával (itt még lehet beletenni egy kis keményítőt, hogy keményebb legyen, de én most nem raktam bele)
- megtöltöm a paprikákat a kölessel, tepsibe teszem egymás mellé. Felkarikázom a hagymát és rászórom a paprikákra. Olajjal meghintem őket és egy kis vízzel. Beteszem a sütőbe és készre sütöm. Közben ha kell teszek hozzá még vizet és forgatom.
- a paradicsomszószhoz kis olajon tönköly lisztet megfuttatok és felöntöm a paradicsompürével és vízzel, kevéske gyümölcscukorral. Sűrű mártás készítek belőle. (lehet esetleg keményítővel készíteni a liszt helyett, de akkor nem futtatjuk meg olajon, hanem a szószt sűrítjük be vele.)
- tálaláskor a burgonyák mellé helyezem a paprikákat és megöntözöm a paradicsom szósszal.
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése