Ugrás a fő tartalomra

Barackos szelet - nyers

Az előzőben írtam, hogy mennyi mindent lehet egy alapanyagból készíteni. Íme a következő lépcsőfok: a barackos szelet.
Szombaton vendégek jöttek hozzám, s gondoltam "megtréfálom" őket. Elkészítettem az alábbi süteményt nekik, s nem is maradt egy falat sem a tányérukon!

Hozzávalók:

Tészta
- 2 maréknyi beáztatott dió
- 5 evőkanál őrölt zabpehely
- 3 evőkanál zabkorpa
- 3 evőkanál nyers hajdinaliszt
- 2 evőkanál beáztatott mazsola
- 3 evőkanál kókuszreszelék (előre beáztattam)
- kevés méz
- citromlé
- kevés víz, ha kell

Krém:
- 50 dkg sárgabarack
- méz
- útifümaghéj
- kevés méz, ha kell
- kevés citromlé

Csokimáz:
- kevés kakaóvaj
- kevés kókuszzsír
- bio kakaó vagy karob por

Elkészítése:
- a diót, mazsolát, kókuszreszeléket kevés vízzel összeturmixolom
- majd hozzáteszem a többi összetevőt,
- mindenből annyit teszek hozzá, hogy tészta keménységet kapjak (nekem most kicsit lágyabbra készítettem)
- A tésztát egy tepsi aljába tettem

Krém:
- sárgabarackot kevés vízzel összeturmixoltam
- majd hozzátettem a többi hozzávalót és a tésztára tettem


Betettem a hűtőbe egy éjszakára és másnap kapta meg a mázat.

Máz: vízgőz felett összemelegítettem az összetevőket és a sütire tettem, majd visszatettem a hűtőbe.

Tálaláskor felszeleteltem és porcukor helyett darált kókuszreszelékkel hintettem meg!

Isteni Finom! Érdemes vele dolgozni! :-)

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!

Egészséges "kolbász-hurka"

Ezen a recepten több hónapig dolgoztam! Nagyon sok munkám van benne!  Az ötlet onnan jött, hogy a párom nagy kolbász mániás. Nagyon szereti a füstöltet-sültet. Úgy van vele, mint Gombóc Artúr a csokival. Így igyekeztem ezt azt az álmát is megvalósítani, ami nem volt egyszerű. A boltokban kapható "kolbász" nem hasonlít a kolbászra, nem lehet főzni vagy sütni. Én viszont olyat szerettem volna, amit lehet főzni és sütni is. Sikerült! :-)) Mi most tepsis burgonyával és saját eltevésű cseresznye befőttel ettük. De kóstoltuk már mustárral is! Nekünk nagyon ízlik!! :-)) Kolbász: - 4 maréknyi apró szemű zabpehely -  fél vöröshagyma,3 db fokhagyma, pirospaprika, só, bors - 2 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál szezámmag, 1 evőkanál napraforgómag - 2 teáskanálnyi búzasikér - barna rizsliszt- amennyit felvesz - víz Az egészet összekeverjük vízzel. Kicsit hagyjuk önmagában ázni, majd kóstoljuk, hogy kell-e még bele valami. Nos innen lesz nem teljesen vega. Hiszen én nem t