Az előzőben írtam, hogy mennyi mindent lehet egy alapanyagból készíteni. Íme a következő lépcsőfok: a barackos szelet.
Szombaton vendégek jöttek hozzám, s gondoltam "megtréfálom" őket. Elkészítettem az alábbi süteményt nekik, s nem is maradt egy falat sem a tányérukon!
Tészta
- 2 maréknyi beáztatott dió
- 5 evőkanál őrölt zabpehely
- 3 evőkanál zabkorpa
- 3 evőkanál nyers hajdinaliszt
- 2 evőkanál beáztatott mazsola
- 3 evőkanál kókuszreszelék (előre beáztattam)
- kevés méz
- citromlé
- kevés víz, ha kell
Krém:
- 50 dkg sárgabarack
- méz
- útifümaghéj
- kevés méz, ha kell
- kevés citromlé
Csokimáz:
- kevés kakaóvaj
- kevés kókuszzsír
- bio kakaó vagy karob por
- majd hozzáteszem a többi összetevőt,
- mindenből annyit teszek hozzá, hogy tészta keménységet kapjak (nekem most kicsit lágyabbra készítettem)
- A tésztát egy tepsi aljába tettem
Krém:
- sárgabarackot kevés vízzel összeturmixoltam
- majd hozzátettem a többi hozzávalót és a tésztára tettem
Betettem a hűtőbe egy éjszakára és másnap kapta meg a mázat.
Máz: vízgőz felett összemelegítettem az összetevőket és a sütire tettem, majd visszatettem a hűtőbe.
Tálaláskor felszeleteltem és porcukor helyett darált kókuszreszelékkel hintettem meg!
Isteni Finom! Érdemes vele dolgozni! :-)
Jó étvágyat!
Szombaton vendégek jöttek hozzám, s gondoltam "megtréfálom" őket. Elkészítettem az alábbi süteményt nekik, s nem is maradt egy falat sem a tányérukon!
Hozzávalók:
Tészta
- 2 maréknyi beáztatott dió
- 5 evőkanál őrölt zabpehely
- 3 evőkanál zabkorpa
- 3 evőkanál nyers hajdinaliszt
- 2 evőkanál beáztatott mazsola
- 3 evőkanál kókuszreszelék (előre beáztattam)
- kevés méz
- citromlé
- kevés víz, ha kell
Krém:
- 50 dkg sárgabarack
- méz
- útifümaghéj
- kevés méz, ha kell
- kevés citromlé
Csokimáz:
- kevés kakaóvaj
- kevés kókuszzsír
- bio kakaó vagy karob por
Elkészítése:
- a diót, mazsolát, kókuszreszeléket kevés vízzel összeturmixolom- majd hozzáteszem a többi összetevőt,
- mindenből annyit teszek hozzá, hogy tészta keménységet kapjak (nekem most kicsit lágyabbra készítettem)
- A tésztát egy tepsi aljába tettem
Krém:
- sárgabarackot kevés vízzel összeturmixoltam
- majd hozzátettem a többi hozzávalót és a tésztára tettem
Betettem a hűtőbe egy éjszakára és másnap kapta meg a mázat.
Máz: vízgőz felett összemelegítettem az összetevőket és a sütire tettem, majd visszatettem a hűtőbe.
Tálaláskor felszeleteltem és porcukor helyett darált kókuszreszelékkel hintettem meg!
Isteni Finom! Érdemes vele dolgozni! :-)
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése