Ugrás a fő tartalomra

Jóga Nap- 2012

Szombaton került megrendezésre az idei Jóga Nap. Egy kis csapat jött össze, hogy ezen a napon jól érezze magát!
Délelőtt a nagy melegben-szabadban jógáztunk, s közben mentás-citromfüves limonádéval frissültünk. Délben ebédeltünk és közben jókat nevettünk!

Ebédünk: indai leves, meggyes-túrós rétes és mákos szelet volt (receptje a már korábban leírt rétes tészta alapján készült. A mákos esetében a rétes tésztát alulra tettem a tepsiben és rátettem egy kis mákos tölteléket. A töltelékben volt mák, víz, gyümölcscukor, mazsola és tojás), amelyeket előző nap készítettem el.

Délután elmentünk egy nagyobb sétára, amit eredetileg hosszabbra terveztem, de a felénél a társaság érezhetően a nagy meleg miatt nem bírta. Közben jól meg is etettük a szúnyogokat!

Időnként megálltunk és megtanultunk a természetből erőt meríteni.
A végállomás előtt megálltunk a Duna parton a forrás vizével felfrissül, majd visszatérve folytattunk a meditálást.

Volt még mantra éneklés, táltos dobolás, és sok nevetés!

A végén sem tértek vissza a résztvevők üres gyomorral, hiszen elfogyasztották az ebéd maradékát. Csak este jutott eszembe, hogy nem készítettem az ételekről fotókat, így sajnos nem lettek valami tökéletesek...

Idén is nagyon jól éreztem magam! Találkozunk jövőre is!
Köszönöm Mindenkinek a részvételt!
Miután mindenki elment, megnéztem, hogy a hőmérsékletet este fél 7-kor: 43...


Namaste!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Zabos bögrés süti- vegán

Gyors, egyszerű, egészséges és finom! Ennyi a jellemzője, ebben minden benne van! :-) Nálunk gyorsan elfogyott! :-) Az eredeti recept a Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények könyvéből származik! Érdemes megvásárolni! Hozzávalók: - 1 bögre tönköly teljes kiőrlésű liszt - 1 bögre apró szemű zabpehely - fél bögre nyírfa cukor - 1 teáskanál fahéj - 1 db narancs leve - 1 db bio citrom héja - 1 marék dió apróra darabolva - én előtte meg is pirítottam - fél bögre hidegen sajtolt napraforgó olaj - 2 bögre tisztított víz - 1 teáskanál bio szódabikarbóna Elkészítése: - a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet - állni hagyjuk kb. 15-20 percig, ha kell, akkor adunk hozzá még vizet - tepsi öntjük és 150 fokon készre sütjük Jó Étvágyat!

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!