Ugrás a fő tartalomra

Natúr Alak Program - 1. nap


www.jetzt.de



Ha egy életmódváltásba fog bele az ember, azért tisztában kell lennie azzal, hogy mi is a cél! Ha a fogyás a cél, akkor figyelembe kell vennünk, hogy mennyi évesek vagyunk, mit dolgozunk, milyen a napi beosztásunk. Ne akarjunk 40 évesen 18 éves korunk beli méretekkel versenyezni, mert az kudarc lesz.
Állítsunk fel egy reális ideált magunknak, amit el tudunk érni, és a későbbiekben meg is tudunk tartani!

Lássuk most az én példámat:
- dolgozok fizikai-szellemi munkát
- gyereket nevelek
- korán kelek, viszonylag időben fekszem le, viszont éjszaka még felkel a gyerek, így még nem sokat alszom, de többet, mint egy éve! :-))
- cél: -15 kg, de -10-nek is örülök! A második cél a kísérlet: tejtermékek! Hogy mennyire vagyok rájuk érzékeny. Van egy elméletem, s a végén kiderül, hogy ténylegesen igazam van-e. Igen, mindig először magamon kísérletezek, aztán a viszem a praktizálásba! :-))

Mai menü:

- reggeli: olajok+tönköly kenyér
- tízórai: alma
- ebéd: szombati maradék (vega paprikás krumpli, amit a párom főzött - nem ettem belőle sokat, mert nem szeretem)
- uzsonna: alma
- vacsora: spenót saláta
+2 kávé tejszínnel - igyekszem majd kiváltani a kávét gyógynövényekkel - ez egy újabb kísérlet, mert ezt nem biztos, hogy be akarom tartani...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!

Zabos bögrés süti- vegán

Gyors, egyszerű, egészséges és finom! Ennyi a jellemzője, ebben minden benne van! :-) Nálunk gyorsan elfogyott! :-) Az eredeti recept a Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények könyvéből származik! Érdemes megvásárolni! Hozzávalók: - 1 bögre tönköly teljes kiőrlésű liszt - 1 bögre apró szemű zabpehely - fél bögre nyírfa cukor - 1 teáskanál fahéj - 1 db narancs leve - 1 db bio citrom héja - 1 marék dió apróra darabolva - én előtte meg is pirítottam - fél bögre hidegen sajtolt napraforgó olaj - 2 bögre tisztított víz - 1 teáskanál bio szódabikarbóna Elkészítése: - a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet - állni hagyjuk kb. 15-20 percig, ha kell, akkor adunk hozzá még vizet - tepsi öntjük és 150 fokon készre sütjük Jó Étvágyat!