Ahogy ígértem teszek fel nyers recepteket is.
Nemcsak saláták léteznek nyersen, hanem édességeket is el lehet készíteni. Mivel én édességmániás vagyok, így természetesen teszek is fel édességrecepteket is!
Elsőként jöjjön egy mákos édesség, amelyet akár délután is el lehet fogyasztani.
A nyers étkezők sokszor banánnal édesítenek. Én ennek nem vagyok a híve, hiszen nem hazai gyümölcs, így mire idejut különböző vegyszerekkel tartósítják-érlelik. Mindez bekerülve a szervezetbe igen "csúnya" munkát tud elvégezni. Ezért a nyersétkezők évente kétszer végeznek méregtelenítést. Ami nem csak nekik jó, hanem mindenkinek jó lenne az egészségmegőrzés szempontjából!
De ebbe a receptbe tettem bele banánt. Lehet helyettesíteni például körtével is!
- 1,5 alma
- 1 db banán/körte
- 1 maréknyi előre beáztatott-megszárított mák
- pici méz
- menta levél
- a mákot ledaráljuk
- összedaráljuk az egész almát-banánt/körtét- mézet. Ha túl sűrű lenne, akkor vízzel hígítjuk. Egy sűrű, pudingszerű anyagot kell, hogy kapjunk. Majd a legvégén hozzákeverjük a mákot is.
- tálaláskor a tányér aljába önjük a pudingot
- beleszeleteljük a fél almát.
- meglocsoljuk egy kis citromlével és mentával díszítjük.
Jó Étvágyat!
Nemcsak saláták léteznek nyersen, hanem édességeket is el lehet készíteni. Mivel én édességmániás vagyok, így természetesen teszek is fel édességrecepteket is!
Elsőként jöjjön egy mákos édesség, amelyet akár délután is el lehet fogyasztani.
A nyers étkezők sokszor banánnal édesítenek. Én ennek nem vagyok a híve, hiszen nem hazai gyümölcs, így mire idejut különböző vegyszerekkel tartósítják-érlelik. Mindez bekerülve a szervezetbe igen "csúnya" munkát tud elvégezni. Ezért a nyersétkezők évente kétszer végeznek méregtelenítést. Ami nem csak nekik jó, hanem mindenkinek jó lenne az egészségmegőrzés szempontjából!
De ebbe a receptbe tettem bele banánt. Lehet helyettesíteni például körtével is!
Hozzávalók 1 személyre:
- 1,5 alma
- 1 db banán/körte
- 1 maréknyi előre beáztatott-megszárított mák
- pici méz
- menta levél
Elkészítés:
- a mákot ledaráljuk
- összedaráljuk az egész almát-banánt/körtét- mézet. Ha túl sűrű lenne, akkor vízzel hígítjuk. Egy sűrű, pudingszerű anyagot kell, hogy kapjunk. Majd a legvégén hozzákeverjük a mákot is.
- tálaláskor a tányér aljába önjük a pudingot
- beleszeleteljük a fél almát.
- meglocsoljuk egy kis citromlével és mentával díszítjük.
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése