Ugrás a fő tartalomra

Almakrémleves-nyers

Almát nagyon szeretjük és sokat is fogyasztunk belőle. Viszont azt vettem észre, hogy az emberek többsége annak ellenére, hogy hazánkban is megterem, nem fogyasztják oly gyakran. Gyorsabban megesznek egy banánt, vagy egy mandarint, mint egy finom, lédús, egészséges, magyar almát!
Pedig található benn A-vitamin, B-komplex vitaminokat, C-vitamin. Az ásványi anyagok egész garmadáját hordozza magában. A kálium, a kálcium, a cink, a fluor, a jód, a szelén együttesen szükségesek az ellenálló immunrendszer kialakulásához, egészségünk megőrzéséhez és a jó emésztéshez!

Íme egy gyorsan elkészíthető leves, amely minden vitamint és ásványi anyagot még tartalmazza, mivel nyersen készül és úgy is fogyasztjuk!

Hozzávalók:

- személyenként 1 db piros alma (nem permetes!)
- személyenként pár szem kesudió,
- személyenként pár szem mandula,
- pici fahéj, bio vanília, pici méz, víz

Elkészítése:

A hozzávalókat összeturmixoljuk és vízzel felöntjük, hogy krémleves állagot kapjunk. Hűtőbe tesszük és pár órát hagyjuk érlelni.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd...

Zabos bögrés süti- vegán

Gyors, egyszerű, egészséges és finom! Ennyi a jellemzője, ebben minden benne van! :-) Nálunk gyorsan elfogyott! :-) Az eredeti recept a Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények könyvéből származik! Érdemes megvásárolni! Hozzávalók: - 1 bögre tönköly teljes kiőrlésű liszt - 1 bögre apró szemű zabpehely - fél bögre nyírfa cukor - 1 teáskanál fahéj - 1 db narancs leve - 1 db bio citrom héja - 1 marék dió apróra darabolva - én előtte meg is pirítottam - fél bögre hidegen sajtolt napraforgó olaj - 2 bögre tisztított víz - 1 teáskanál bio szódabikarbóna Elkészítése: - a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet - állni hagyjuk kb. 15-20 percig, ha kell, akkor adunk hozzá még vizet - tepsi öntjük és 150 fokon készre sütjük Jó Étvágyat!

"Hentes tokány"- barna rizzsel - vegán

A kísérletezés a konyhában nem áll meg. Igyekszem mindig "új" dolgokat kreálni. A mostani recept is ilyen. A húsos változatát mindenki ismeri: szallonás-sonkás-disznó húsos-uborkás. Hogyan is lehetne ez növényi alapú? Márpedig lehetséges! Íme a recept! Hozzávalók: - fejenként 2 szelet szejtán felcsíkozva - fejenként 2 szelet (kisújjnyi vastag) füstölt tofu - egy fej vöröshagyma - 3-4 gerezd fokhagyma - fejenként 2 db savanyú ubi (saját elrakás) - 2-3 evőkanál sűrített paradicsompüré - só, bors Elkészítése: - a hagymát apróra vágjuk - napraforgó olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a felcsíkozott füstölt tofut - ha a tofunak kicsi kérge lett, akkor rátesszük a csíkozott szejtánt, megpirítjuk - majd a legvégén a fokhagymát, paradicsompürét, felszeletelt uborkát, sót, borsot, és vizet - megfőzzük és közben ha kell pótoljuk a vizet - tálaláskor tönkölytésztával vagy barnarizzsel tálaljuk Jó Étvágyat! Holdállás : termésnapok