Az egyik kedvenc tészta ételem. Nem kell sok minden hozzá, s mégis Isteni!
- vöröshagyma,
- lilahgyma,
- olíva olaj, tálaláshoz hidegen sajtolt napraforgó olaj
- bio sűritett paradicsom,
- só, bors, oregánó, bazsalikum, kakukkfű, borsikafű
- makaróni tészta
- házi sajt,
- retek csíra, vagy még jobb hozzá a vöröshagyma csíra!
a hagymákat olíva olajon lepirítjuk, beletesszük a sűrített paradicsomot. Majd a fűszereket. Felöntjük egy kis vízzel. Kb. 10-15 percig főzzük, közben pótoljuk a vizet.
Amikor elkészült tányérra helyezünk egy adag tésztát, rá a szószt és a felkarikázott paradicsomot. Meghintjük házi sajttal és betesszük a sütőbe kb. 5 percre, hogy a teteje ropogós legyen. Tálaláskor rálocsolunk még egy kis hidegen sajtolt napraforgó olajat és díszítjük csírával.
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- paradicsom,- vöröshagyma,
- lilahgyma,
- olíva olaj, tálaláshoz hidegen sajtolt napraforgó olaj
- bio sűritett paradicsom,
- só, bors, oregánó, bazsalikum, kakukkfű, borsikafű
- makaróni tészta
- házi sajt,
- retek csíra, vagy még jobb hozzá a vöröshagyma csíra!
Elkészítés:
a tésztát kifőzzük.a hagymákat olíva olajon lepirítjuk, beletesszük a sűrített paradicsomot. Majd a fűszereket. Felöntjük egy kis vízzel. Kb. 10-15 percig főzzük, közben pótoljuk a vizet.
Amikor elkészült tányérra helyezünk egy adag tésztát, rá a szószt és a felkarikázott paradicsomot. Meghintjük házi sajttal és betesszük a sütőbe kb. 5 percre, hogy a teteje ropogós legyen. Tálaláskor rálocsolunk még egy kis hidegen sajtolt napraforgó olajat és díszítjük csírával.
Ehhez ajánlom még egy nagy tál salátát előételként!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése