Ha odafigyel az ember arra, hogy kevesebb állati eredetű fehérjét fogyasszon, akkor is készíthető ízletes étel! A szejtán egy könnyen emészthető fehérje forrás, amely lúgosítja a szervezetet!
Ha boltban vesszük igen drága, otthon meg egy kis gyakorlással könnyedén elkészíthető.
Az elkészült szeleteket azonnal felhasználhatjuk, vagy folyadékában, hűtőben pár napig eláll, vagy le is fagyaszthatjuk.
Búzasikért veszünk, s vesszük körülbelül a felét (olyan 8-10 szelet lesz belőle)
Felteszünk egy lábasba vizet egy kis bio vegettával főni.
Közben egy másik edényben vizet melegítünk fel. Ezt a vizet hozzátesszük a búzasikér porhoz. Ne ízesítsük a port, mert akkor nem áll össze! Én már ízesítettem fűszerekkel ekkor, de mindig szétesett, nem lettek szeletek belőle.
Ebből én két gombócot formáltam. A forrásban lévő ízesített vízbe tettem őket.
Amikor a víz tetejére jönnek, és már szép nagyok - kb. a duplájára növekszenek meg, akkor kivettem őket és felszeleteltem.
Látszik a képen is, hogy a belseje még "nyers". Ekkor lehet szép szeleteket vágni belőle. Vigyázni kell, mert ha túl vastagra vágjuk, akkor nagyon vastag és gumis lesz a kész húsunk!
Ezek még duplájára meg fognak nőni!
Visszatesszük a szeleteket a forrásba lévő vízbe. Hagyjuk őket kb. 10-15 percig főni.
Már szépen nőnek!
És így néznek ki a kész szeletek!
Még melegek hagyni kell őket a lében kihűlni. Ha azonnal fel akarjuk őket használni, akkor vegyünk ki belőlük, hogy gyorsabban készen legyenek.
Ugyanúgy viselkednek, mint a "rendes" hússzeletek. Fel lehet őket darabolni, szeletekben is lehet hagyni. Pörköltnek, rántott húsnak, sült húsnak- bárminek fel lehet használni!
Jó Étvágyat!
Ha boltban vesszük igen drága, otthon meg egy kis gyakorlással könnyedén elkészíthető.
Az elkészült szeleteket azonnal felhasználhatjuk, vagy folyadékában, hűtőben pár napig eláll, vagy le is fagyaszthatjuk.
Íme az elkészítese:
Búzasikért veszünk, s vesszük körülbelül a felét (olyan 8-10 szelet lesz belőle)
Felteszünk egy lábasba vizet egy kis bio vegettával főni.
Közben egy másik edényben vizet melegítünk fel. Ezt a vizet hozzátesszük a búzasikér porhoz. Ne ízesítsük a port, mert akkor nem áll össze! Én már ízesítettem fűszerekkel ekkor, de mindig szétesett, nem lettek szeletek belőle.
Ebből én két gombócot formáltam. A forrásban lévő ízesített vízbe tettem őket.
Amikor a víz tetejére jönnek, és már szép nagyok - kb. a duplájára növekszenek meg, akkor kivettem őket és felszeleteltem.
Látszik a képen is, hogy a belseje még "nyers". Ekkor lehet szép szeleteket vágni belőle. Vigyázni kell, mert ha túl vastagra vágjuk, akkor nagyon vastag és gumis lesz a kész húsunk!
Ezek még duplájára meg fognak nőni!
Visszatesszük a szeleteket a forrásba lévő vízbe. Hagyjuk őket kb. 10-15 percig főni.
Már szépen nőnek!
És így néznek ki a kész szeletek!
Még melegek hagyni kell őket a lében kihűlni. Ha azonnal fel akarjuk őket használni, akkor vegyünk ki belőlük, hogy gyorsabban készen legyenek.
Ugyanúgy viselkednek, mint a "rendes" hússzeletek. Fel lehet őket darabolni, szeletekben is lehet hagyni. Pörköltnek, rántott húsnak, sült húsnak- bárminek fel lehet használni!
Jó Étvágyat!
Az így elkészített szejtánt ezután még mennyit kell főzni, ill. sütni?
VálaszTörlésEz a recept egy kezdő volt. Nem mondanám, hogy kitűnő. Kissé rágós lesz, bármeddig is sütjük-főzzük. Ettől van már jobb receptem is: http://melinda-angel.blogspot.hu/2014/01/szejtan-buzahus-hazilag.html
VálaszTörlésHa ez készen van, akkor szinte konyhakész. Tehát nem kell nagyon főzni, rántani-sütni egyből lehet és csak annyi idei, hogy az ízek összeérjenek.