Ugrás a fő tartalomra

Óda a búzafűléről

Az elmúlt hetekben beleástam magam egy újabb "hobbiba". Tudtam, hogy ezt részt nem hagyhatom ki, de nem tudtam, hogy hogyan is oldjam meg, hogy véghez vigyem. Ez nem más, mint a saját búzafűlé készítése házilag!
Beszereztem hozzá egy kézi préselőt, bio tönkölybúza magot, földet és sok-sok szeretetet :-)
Mivel van kis kertünk, van hozzá türelmem is.
De lássuk, hogy miért is jó a búzafűlé - aki még esetleg nem tudná!

Összetételében számos speciális enzim megtalálható, A-, B-, C-, E-vitaminok, fontos ásványi anyagok Ca, Mg, K, Na, Fe, P, S, Zn, valamint aminósavak. Továbbá egy olyan különleges faktor, melynek hatására stabilizálódik az egészség, meghosszabbodik az élet! (nem hangzik rosszul ugye? :-) )

Hatásai közé sorolható többek között, hogy gátolja a baktériumok növekedését, fokozza a termékenységet, előnyösen hat a vérsejtekre (vérszegénység ellen), segíti a csontfejlődést, ízületi rendellenességeket enyhíti, javítja a mirigyműködést, erősíti a fogakat, tisztítja a vesét, hólyagot, serkenti a lép működését, tisztítja a vastag belet, hatásos szembajokra, véd az arcüreggyulladástól, védi a tüdőt, csökkenti az étvágyat súlyfeleslegné! A sort még így lehetne folytatni!

Tehát mondhatni, hogy egy tuti egészségbomba! Mindenkinek ajánlatos a fogyasztása.


Aki többet szeretni olvasni a témában, ajánlom figyelmébe a Mandala-Veda könyvkiadó Búzafű könyvét! Ebben részletesen le van írva a búzafű hatásmechanizmusa, tapasztalatok, és a termesztési technika.


Hamarosan én is beszámolok saját tapasztalataimról. Egyenlőre még várnom kell egy pár napot, hogy kellő nagyságú legyen :-) addig is szeretgetem!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Zabos bögrés süti- vegán

Gyors, egyszerű, egészséges és finom! Ennyi a jellemzője, ebben minden benne van! :-) Nálunk gyorsan elfogyott! :-) Az eredeti recept a Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények könyvéből származik! Érdemes megvásárolni! Hozzávalók: - 1 bögre tönköly teljes kiőrlésű liszt - 1 bögre apró szemű zabpehely - fél bögre nyírfa cukor - 1 teáskanál fahéj - 1 db narancs leve - 1 db bio citrom héja - 1 marék dió apróra darabolva - én előtte meg is pirítottam - fél bögre hidegen sajtolt napraforgó olaj - 2 bögre tisztított víz - 1 teáskanál bio szódabikarbóna Elkészítése: - a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet - állni hagyjuk kb. 15-20 percig, ha kell, akkor adunk hozzá még vizet - tepsi öntjük és 150 fokon készre sütjük Jó Étvágyat!

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!