Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Málnás frissítő

A melegekben nem kíván igazán sokat enni az ember. Nagyon finom üdítő ital, gyorsan készen van! Hozzávalók: - fagyasztott málna - 1 banán - víz - menta levél - citromlé - méz Elkészítése: - a banánt a vízzel mentával, citrom levével és a mézzel simára turmixoljuk - majd hozzátesszük a fagyasztott málnát Frissen tálaljuk vagy meg is várhatjuk, hogy langyosabb legyen. Egészségünkre!

Nagy meleg és a várandósság

Sokan vannak olyanok, akik a várandósságuk egy részét a meleg nyári hónapokban töltik el. Talán tisztában vannak azzal, hogy ilyenkor kerülni kell a nagy meleget, de mégis mit lehet tenni, hogy jobban el tudja egy kismama viselni a nagy meleget? www.kiskegyed.hu Ha már nem dolgozik, akkor már korán reggel jól kiszellőzteti a lakást, és már 8 óra körül be is csukja az ablakokat és besötétít. Ekkor a hideget tovább tartja a lakás. A napi teendőket pedig próbálja korán elvégezni, hogy már 11-12 órától kezdve csak pihenni tudjon. http://noinetcafe.hu/ Lábait felpockolja, és rózsavizes vagy friss menta limonádét vagy teát fogyaszt! Ha még a kismama dolgozik, és ülő munkát végez, akkor érdemes sokszor felállni, kicsit sétálgatni. Üléskor pedig mindig váltogatva a lábait egy magasabb részre felrakja. Este pedig zuhanyzás után felpóckoloja és visszér elleni krémmel kenegeti. ( Én a csalán-körömvirág kivonatos krémet ajánlom, amelyet én készítek, nagyon bevált!) Napközben ug...

Borsó főzelék nyers zabfasírttal

Készítettem zabtejet házilag és kimaradt zabom, így készítettem belőle egy nyers fasírtot és hozzá friss konyhakertből borsófőzelék! Nyami.... Nyers zabfasírt: - zab, - lila hagyma - sárgarépa - őrölt szezámmag, - víz - pici só - piros paprika - olíva olaj A zabot vagy zabtej maradékát használjuk fel, vagy zabpelyhet kávé darálón ledaráljuk. Hozzátesszük a többi hozzávalókat és egy aprítógépben össze aprítjuk. Hozzá teszünk annyi vizet, amennyivel jó formázható, de nem híg masszát kapunk - tehát kicsit keményebb mint egy húsos fasírt - . Formázzuk és az aszaló gépbe tesszük 3-4 órára. Az a lényeg, hogy a külseje kicsit roppanós legyen, de belül lágy, mint az eredetinél. A borsó főzeléket zabtejszínnel sűrítettem burgonya keményítővel. Amúgy a szokásos módon készítettem le a főzeléket. A maradék fasírthoz később vacsorára egy nagy adag jégsalátát készítettem! Nagyon finom volt! Jó Étvágyat!

Jégsaláta

Itt a nyár a kertben pedig igen sok jégsaláta termett, ami természetesen organikus! Sokan kérdezi, hogy milyen öntet lehet rárakni a jégsalátára. Én alapjában csak hidegen sajtolt olajakat teszek: lenmag, búzacsíra, dió stb. Nem teszek rá sót, mert akkor még gyorsabban össze esik a saláta! Van, amikor kicsit kombinálom: - olíva, lenmag, búzacsíra, - mustár, méz - olíva-balzsamecet - joghurt-kapor-kapormagolaj, citromlé - olíva-fokhagyma Nagyon finom vacsorára egy kis pirítóssal! Jó Étvágyat!

Jóga Nap - 2012

Idén lesz, hogy 3. alkalommal tartok jóga napot! Most 2012. június 30-án (szombaton) kerül sor rá! Ez egy olyan nap, amikor jógázunk, egészségeseket eszünk-iszunk, töltődünk a természeteben. Egyszerűen megtanuljuk, hogy hogyan lehet úgy élvezni az életet, hogy az ember sokat menne azért, ami a helyben is megtalálható! Igén terveim között van, hogy beiktatunk egy kis fák energiájával való feltöltődést! Előzetes program: - 10:00-11:30 jóga óra - Ebéd (húsmentes menü) - Ebéd utáni séta - Meditáció - Kötetlen beszélgetés Várom nem csak azokat, akik már egy ideje jógáznak, hanem azokat is, akik most szeretnének ezzel a mozgással megismerkedni! Ára: 3.000 Ft/fő (ár tartalmazza a jóga órát, tanácsadást, meleg ebedet, korlátnak italfogyasztást!) Jelentkezési határidő: 2012. június 28. (nálam: 06 30 338 90 51, vagy info@melinda-angel.hu) Várok Mindenkit Sok Szeretettel!

Főzőtanfolyam

Májusban volt az első főzőtanfolyamom, ami nagyon jól sikerült! Az ötlet onnan jött, hogy én is már 10 éves korom óta vezetek háztartást. Szeretek főzni, sütni és jókat enni. Otthon hagyományos ételek kerültek az asztalra, majd magam lábán álla más ételeket is kipróbáltam. Ebben nagyban hozzá járultak a betegségeim. Így kialakult egy szokás, hogy egy héten általában egyszer eszünk húst. Sok zöldségeket és gyümölcsöt eszünk. Teljes értékű gabonákat, hidegen sajtolt olajokat, mézet. Fehér lisztet, ízfokozókat, készételeket, cukrot nem eszünk! Az idő múlásával a receptek is összegyűltek! Ezért is vezetem ezt blogot, hogy nekem is meglegyenek a receptek! :-) Mivel szeretek másokat is vendégül látni, így jött a kérés, hogy adjam át a tapasztalatomat azoknak, akik idáig csak a húst ismerték és a köretet nem ették meg. Vagy már elindultak az egészséghez vezető úton, de nem tudják, hogyan tovább. Az első főzési alkalommal a következőket készítettük el: tönköly zsemle, juhtúrós köles pásté...

Natúr Alak Program- Befejezés

Sajnos a technika ördöge nem engedte idáig, hogy bejezéseket írjak. Így sajnos nagyon elmaradtam a bejegyzéseimmel. Ez lehet egy égi jelzés, hogy nem kell ezt a dolgot annyira erőltetnem. fogyasgyorsan.blogspoot.com Most álljon itt egy kis befejezés: Általában elmondható, hogy manapság teljesen más lett az ideál. Az a szép, aki vagy teljesen izmos és vékony, vagy csont és bőr. Nem az a fő, hogy az egészség meglegyen, hanem, hogy mások által felállított ideálnak feleljen meg az ember. Az is tény, hogy sokan úgy fogynak, hogy nem esznek. Ami fogyáshoz vezet, de nem lesz tartós. Azt is elfejeti az ember, hogy a sejteknek nagyon jó a visszaemlékező képességük. Ha valaki genetikailag teltebb, akkor hiába fogy le, akkor is vissza fogja szedni. Ekkor jön a jó kis irány, hogy életmódváltás! Viszont ehhez igen, át kell alakítani az agyat! Egyszerűen elképedek azokon a diétákon, amelyek manapság mennek. Én természetgyógyász szemmel nem vélekedek ezekről pozitívan! Természetesen mindenki...