Ugrás a fő tartalomra

Nagy meleg és a várandósság


Sokan vannak olyanok, akik a várandósságuk egy részét a meleg nyári hónapokban töltik el. Talán tisztában vannak azzal, hogy ilyenkor kerülni kell a nagy meleget, de mégis mit lehet tenni, hogy jobban el tudja egy kismama viselni a nagy meleget?
www.kiskegyed.hu

Ha már nem dolgozik, akkor már korán reggel jól kiszellőzteti a lakást, és már 8 óra körül be is csukja az ablakokat és besötétít. Ekkor a hideget tovább tartja a lakás.
A napi teendőket pedig próbálja korán elvégezni, hogy már 11-12 órától kezdve csak pihenni tudjon.
http://noinetcafe.hu/
Lábait felpockolja, és rózsavizes vagy friss menta limonádét vagy teát fogyaszt!


Ha még a kismama dolgozik, és ülő munkát végez, akkor érdemes sokszor felállni, kicsit sétálgatni. Üléskor pedig mindig váltogatva a lábait egy magasabb részre felrakja.
Este pedig zuhanyzás után felpóckoloja és visszér elleni krémmel kenegeti. (Én a csalán-körömvirág kivonatos krémet ajánlom, amelyet én készítek, nagyon bevált!)
Napközben ugyancsak sok citromos-mentás limonádét fogyaszt! Nem kell hozzá édesítés!
http://noinetcafe.hu/

Bármelyik esetre vonatkozik, hogy napközben érdemes a vérnyomást megmérni. Ha túl magas lenne, akkor minden képen pihenés! Ha alacsony lenne, akkor egy kis séta!

Vizesedés elkerülése érdekében a napi táplálék nagy része zöldség és gyümölcs legyen, főleg nyersen! Sok saláta! Frissen préselt zöldség-gyümölcs levek. Ezek frissítenek és feltöltenek. Kerüljék a kismamák a sok hús fogyasztását!

Szép Várandósságot!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!

Egészséges "kolbász-hurka"

Ezen a recepten több hónapig dolgoztam! Nagyon sok munkám van benne!  Az ötlet onnan jött, hogy a párom nagy kolbász mániás. Nagyon szereti a füstöltet-sültet. Úgy van vele, mint Gombóc Artúr a csokival. Így igyekeztem ezt azt az álmát is megvalósítani, ami nem volt egyszerű. A boltokban kapható "kolbász" nem hasonlít a kolbászra, nem lehet főzni vagy sütni. Én viszont olyat szerettem volna, amit lehet főzni és sütni is. Sikerült! :-)) Mi most tepsis burgonyával és saját eltevésű cseresznye befőttel ettük. De kóstoltuk már mustárral is! Nekünk nagyon ízlik!! :-)) Kolbász: - 4 maréknyi apró szemű zabpehely -  fél vöröshagyma,3 db fokhagyma, pirospaprika, só, bors - 2 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál szezámmag, 1 evőkanál napraforgómag - 2 teáskanálnyi búzasikér - barna rizsliszt- amennyit felvesz - víz Az egészet összekeverjük vízzel. Kicsit hagyjuk önmagában ázni, majd kóstoljuk, hogy kell-e még bele valami. Nos innen lesz nem teljesen vega. Hiszen én nem t