Készítettem zabtejet házilag és kimaradt zabom, így készítettem belőle egy nyers fasírtot és hozzá friss konyhakertből borsófőzelék! Nyami....
- lila hagyma
- sárgarépa
- őrölt szezámmag,
- víz
- pici só
- piros paprika
- olíva olaj
A zabot vagy zabtej maradékát használjuk fel, vagy zabpelyhet kávé darálón ledaráljuk. Hozzátesszük a többi hozzávalókat és egy aprítógépben össze aprítjuk. Hozzá teszünk annyi vizet, amennyivel jó formázható, de nem híg masszát kapunk - tehát kicsit keményebb mint egy húsos fasírt - . Formázzuk és az aszaló gépbe tesszük 3-4 órára. Az a lényeg, hogy a külseje kicsit roppanós legyen, de belül lágy, mint az eredetinél.
A borsó főzeléket zabtejszínnel sűrítettem burgonya keményítővel. Amúgy a szokásos módon készítettem le a főzeléket.
A maradék fasírthoz később vacsorára egy nagy adag jégsalátát készítettem! Nagyon finom volt!
Jó Étvágyat!
Nyers zabfasírt:
- zab,- lila hagyma
- sárgarépa
- őrölt szezámmag,
- víz
- pici só
- piros paprika
- olíva olaj
A zabot vagy zabtej maradékát használjuk fel, vagy zabpelyhet kávé darálón ledaráljuk. Hozzátesszük a többi hozzávalókat és egy aprítógépben össze aprítjuk. Hozzá teszünk annyi vizet, amennyivel jó formázható, de nem híg masszát kapunk - tehát kicsit keményebb mint egy húsos fasírt - . Formázzuk és az aszaló gépbe tesszük 3-4 órára. Az a lényeg, hogy a külseje kicsit roppanós legyen, de belül lágy, mint az eredetinél.
A borsó főzeléket zabtejszínnel sűrítettem burgonya keményítővel. Amúgy a szokásos módon készítettem le a főzeléket.
A maradék fasírthoz később vacsorára egy nagy adag jégsalátát készítettem! Nagyon finom volt!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése