Ugrás a fő tartalomra

Böjt- 2015-5. hét

Mozgalmas volt ez a hét is! :-)

Kedden sajnos ki kellett magamat vonni a forgalomból, mert hánytam, ment a hasam. Abból a szempontból viszont jó volt, hogy megtudjam, milyen vagyok most belül. Semmi sem jött ki, csak folyadék! Semmi lerakódás, vagy nyálkás dolog. Na jó, nem taglalom!
Szerdától már jobban voltam, azóta folyik az orrom. De csak tiszta folyadék.. érdekes tisztulás ez! :-)

A párom a héten...jaj... mélypontja volt...már alig várja a szombat estét. Én viszont maradok ebben a növényi életmódban. Azt nem mondom, hogy nem fogok soha tejterméket, vagy tojást enni, de kerülöm.

Energia szint rendben van! Jól érezzük magunkat. A hétvégén Kikelet futás Bölcskén. Én az 5 km-es távot fogom lefutni, párom a 10,5 km-st.

Holnap ismét a Család Barát Műsor vendége leszek. Most glutén mentes finomságokat készítek. Igen, idáig nem voltak jellemzők a glutén mentes receptek a blogon! Mert kísérleteztem, hogy egy olyan lisztkeveréket hozzak létre, ami egészséges. Nincs benne semmilyen mesterséges adalékanyag. Nem azt vallom, hogy így is kell élni azoknak is, akik nem érzékenyek a gluténra, hanem színesebbé lehet tenni ezáltal is konyhánkat!

Csütörtökön pedig a Paks TV-ben készítek böjti ételt!



Tehát ez a hét sem lesz unalmas!

Jó Böjtölést!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!

Egészséges "kolbász-hurka"

Ezen a recepten több hónapig dolgoztam! Nagyon sok munkám van benne!  Az ötlet onnan jött, hogy a párom nagy kolbász mániás. Nagyon szereti a füstöltet-sültet. Úgy van vele, mint Gombóc Artúr a csokival. Így igyekeztem ezt azt az álmát is megvalósítani, ami nem volt egyszerű. A boltokban kapható "kolbász" nem hasonlít a kolbászra, nem lehet főzni vagy sütni. Én viszont olyat szerettem volna, amit lehet főzni és sütni is. Sikerült! :-)) Mi most tepsis burgonyával és saját eltevésű cseresznye befőttel ettük. De kóstoltuk már mustárral is! Nekünk nagyon ízlik!! :-)) Kolbász: - 4 maréknyi apró szemű zabpehely -  fél vöröshagyma,3 db fokhagyma, pirospaprika, só, bors - 2 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál szezámmag, 1 evőkanál napraforgómag - 2 teáskanálnyi búzasikér - barna rizsliszt- amennyit felvesz - víz Az egészet összekeverjük vízzel. Kicsit hagyjuk önmagában ázni, majd kóstoljuk, hogy kell-e még bele valami. Nos innen lesz nem teljesen vega. Hiszen én nem t