Ugrás a fő tartalomra

Böjt-2015-4.hét

Most vettem észre, hogy az elmúlt hétről nem készült bejegyzés. Ennek egyszerű oka van, mert semmi különös nem történt.
Inkább ezen a héten. A tüdőm tisztul, a májam tisztul, így ezek "mellékhatásaitól" szenvedek. A héten eljött a mélypont... a tojás és a sajt hiányzik. Nagyon érdekes, hogy az előző böjtöknél inkább a tejföl volt a nagyon nagy mumus, de most már ez nem hiányzik.
Arra az elhatározásra jutottam, hogy a böjt befejeződésével is maradok ebben a növény evő részben.

Nagyon sok az energiám, erős és fitt vagyok!

Kilók!
A párom az elmúlt héten lement 80 kg alá, ami nála középiskolás korában volt utoljára. De most a héten már 80 kg-ra vissza jött.
Nálam most indult be a fogyás...4 hét után! -3,5 kg

Jaj de sokszor megkapom mostanában, hogy ha én ilyen egészségesen élek, akkor miért nem vagyok vékony....
1. én soha nem leszek 180 cm és 40-es derekú ( genetikám nem ilyen)
2. mivel sokat főzök, kísérletezek ezek meg is szoktam kóstolni! Ami egészséges az nem azt jelenti, hogy nem is hizlal! :-)
3. Pajzsmirigy alul működésem van! Érzékeny vagyok az eletroszmogra, és a sugarakra.

De ez nem azt jelenti, hogy jó ez az állapot! Azon dolgozom, kísérletezem magamon, hogy ezen változtassak! Most ez a feladatom magammal kapcsolatosan, aminek a megoldásához egyre közelebb vagyok! Egyenlőre még nem árulom el a titkot! :-)

u.i.: már csak 2 hét és vége a böjtnek!

Jó Böjtölést!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!

Egészséges "kolbász-hurka"

Ezen a recepten több hónapig dolgoztam! Nagyon sok munkám van benne!  Az ötlet onnan jött, hogy a párom nagy kolbász mániás. Nagyon szereti a füstöltet-sültet. Úgy van vele, mint Gombóc Artúr a csokival. Így igyekeztem ezt azt az álmát is megvalósítani, ami nem volt egyszerű. A boltokban kapható "kolbász" nem hasonlít a kolbászra, nem lehet főzni vagy sütni. Én viszont olyat szerettem volna, amit lehet főzni és sütni is. Sikerült! :-)) Mi most tepsis burgonyával és saját eltevésű cseresznye befőttel ettük. De kóstoltuk már mustárral is! Nekünk nagyon ízlik!! :-)) Kolbász: - 4 maréknyi apró szemű zabpehely -  fél vöröshagyma,3 db fokhagyma, pirospaprika, só, bors - 2 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál szezámmag, 1 evőkanál napraforgómag - 2 teáskanálnyi búzasikér - barna rizsliszt- amennyit felvesz - víz Az egészet összekeverjük vízzel. Kicsit hagyjuk önmagában ázni, majd kóstoljuk, hogy kell-e még bele valami. Nos innen lesz nem teljesen vega. Hiszen én nem t