Ugrás a fő tartalomra

Terápiás hatású gyümölcsök 2. rész

Aloe Vera 1. rész
http://www.miracle-plant-aloe-vera.com/

Gondolom sokan ismerik az Aloe verát, remélem, hogy még többen használják is! :-) Most lássuk, hogy mire is hasznos, és hogyan építhetjük be a házi patikánkba!

A növény jellemzése:
"Az Aloe vera pozsgás, évelő növény, virágai sárgák. Húsos, pozsgás, lándzsa alakú levelei 50 cm-re is megnőhetnek, az egész növény magassága 120 cm lehet. Kizárólag leveleit használják gyógyászati célokra; a levelek egyes részeit más és más célra hasznosítják. Az a sűrűn folyó, kocsonyás nedv, amivel az Aloe verát leginkább azonosítani szokták, a növény leveleinek belső részéből származik. A levél szerkezetében, a legkülső rétegek és e között a kocsonyás rész közötti sárgás, keserű ízű lé szárításával nyerik az aloe latexet (tejnedvet). Forrás: wikipédia

Az aloe vera a trópusokon őshonos. Gyógyhatását már az egyiptomiak is elmerték. Nagy Sándor seregeinek a dicsőségét ennek a növénynek köszöneti- a legendák szerint! :-)
Érdekes, hogy a jelenleg úgy tartják a kutatók, hogy több mint 250 féle vitamint, ásványi anyagot, fehérjét, szénhidrátot, enzimet, aminósavakat tartalmaz! Mindezek az emberi szervezet számára nélkülözhetetlenek!
Mindinkább a gyulladáscsökkentő, gombaölő, antibiotikus és regeneráló hatásáról ismert. A növényben magas enzimeket találunk, amelyek abban segítenek, hogy a bevitt tápanyagok jobban felszívódjanak. Valamint a hosszú-egészséges-kiegyensúlyozott élet alapját az enzimeink száma határozza meg! Ezért érdemes sok enzimben gazdag zöldség és gyümölcs fogyasztása!
Ezt a növényt alkalmazhatjuk külsőleg és belsőleg egyaránt!

Külsőleg alkalmazhatjuk:
- ízületi és reumatikus fájdalmak csillapításara: kívülről borogatjuk a géllel a fájdalmas területeket. Akut esetben napjában többször!
- allergiás kiütésekre: kis vattát átitatva kezeljük a területet
- égési sebek- akár napégésre is: a balesetet követően ne víz alá tartsuk az égett területet, hanem egyből öntsünk vagy dörzsöljünk gélt a égett részre. Ennek köszönhetően tovább nem fog fájni, és gyorsabban gyógyul!
- apró vágások, karcolások: natúran bekenjük a sérült részt napjában többször!
- bőrápolás: natur gél+méz, tápláló hatású

Ezen kívül lehet még más egyéb esetekre is használni külsőleg.

Következő alkalommal belső alkalmazását vesszük sorra!

Jó egészséget mindenkinek! (www.biofitness.hu)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!

Egészséges "kolbász-hurka"

Ezen a recepten több hónapig dolgoztam! Nagyon sok munkám van benne!  Az ötlet onnan jött, hogy a párom nagy kolbász mániás. Nagyon szereti a füstöltet-sültet. Úgy van vele, mint Gombóc Artúr a csokival. Így igyekeztem ezt azt az álmát is megvalósítani, ami nem volt egyszerű. A boltokban kapható "kolbász" nem hasonlít a kolbászra, nem lehet főzni vagy sütni. Én viszont olyat szerettem volna, amit lehet főzni és sütni is. Sikerült! :-)) Mi most tepsis burgonyával és saját eltevésű cseresznye befőttel ettük. De kóstoltuk már mustárral is! Nekünk nagyon ízlik!! :-)) Kolbász: - 4 maréknyi apró szemű zabpehely -  fél vöröshagyma,3 db fokhagyma, pirospaprika, só, bors - 2 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál szezámmag, 1 evőkanál napraforgómag - 2 teáskanálnyi búzasikér - barna rizsliszt- amennyit felvesz - víz Az egészet összekeverjük vízzel. Kicsit hagyjuk önmagában ázni, majd kóstoljuk, hogy kell-e még bele valami. Nos innen lesz nem teljesen vega. Hiszen én nem t