Egy ideje a nagyobbik fiam itthonról viszi a oviba az ennivalót, mert a benti alapanyagokhoz nincs hozzászokva, így sajnos nagyon rosszul lett tőle. A napokban a benti ebéd mézes-mustáros sült csirke volt, amit én szejtánnal helyettesítettem. Egy ideje új recept alapján készítem itthon a szejtánt. Nagyon finom, omlós állagú, aminek a receptjét hamarosan felteszem!
Hozzávalók:
- fejenként 1-2 szejtán szelet
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál mustár
- só, bors
- hidegen sajtolt napraforgó olaj
- főtt barna rizs
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál tönköly fehér liszt
Elkészítése:
- a szejtánt pár órára bepázoljuk
- a pác: méz-mustár-só-bors-olaj
- sütéskor a pácolajat használjuk fel
- majd kisütjük a lisztben megforgatott hagymakarikákat
- tálaláskor rizzsel és hagymával tesszük a tányérra
bár hozzá tenném, hogy egészségesebb lenne téli időszakban egy kis káposzta salátával, nyáron pedig friss zöld salátával!
Jó étvágyat!
Hozzávalók:
- fejenként 1-2 szejtán szelet
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál mustár
- só, bors
- hidegen sajtolt napraforgó olaj
- főtt barna rizs
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál tönköly fehér liszt
Elkészítése:
- a szejtánt pár órára bepázoljuk
- a pác: méz-mustár-só-bors-olaj
- sütéskor a pácolajat használjuk fel
- majd kisütjük a lisztben megforgatott hagymakarikákat
- tálaláskor rizzsel és hagymával tesszük a tányérra
bár hozzá tenném, hogy egészségesebb lenne téli időszakban egy kis káposzta salátával, nyáron pedig friss zöld salátával!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése