Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti!
1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej)
2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj
3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára
4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét
5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt!
Jó Egészséget!
1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej)
2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj
3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára
4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét
5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt!
Jó Egészséget!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése