Mostanság nagyon menő nálunk a palacsinta. Mivel nem szeretném a saját tojásunkat és saját kecseketejünket csak palacsintákba tenni, így elkezdtem a tej-, és tojásmentes palacsintákat gyártani. Nagyon gyorsan készen van, és nem különbözik az íze az eredetitől. Mi nagyon megkedveltük, s azóta is csak így készítem a palacsintákat, hiszen, van, amikor napi kétszer is kell sütni. :-)
Így most érkeznek a vegán palacsinta variációk. Elsőként egy alap recept!
Hozzávalók:
- tönköly fehér liszt
- tönköly teljes kiőrlésű liszt
- 1 teáskanál bio sütőpor
- 2 teáskanál gyümölcscukor/nádcukor
- annyi víz, amennyit felvesz
- 1 evőkanál olaj/kókuszzsír!
Elkészítése:
- a száraz részeket összekeverjük a sütőporral és a cukorral
- hozzáadjuk az olajat és a vizet (annyi víz kell bele, hogy olyan sűrű legyen, mint az eredeti palacsinta tészta)
- én kerámia palacsinta sütőben készítem el, így nem kell hozzá külön olaj a sütéshez!
Jó Étvágyat!
Így most érkeznek a vegán palacsinta variációk. Elsőként egy alap recept!
Hozzávalók:
- tönköly fehér liszt
- tönköly teljes kiőrlésű liszt
- 1 teáskanál bio sütőpor
- 2 teáskanál gyümölcscukor/nádcukor
- annyi víz, amennyit felvesz
- 1 evőkanál olaj/kókuszzsír!
Elkészítése:
- a száraz részeket összekeverjük a sütőporral és a cukorral
- hozzáadjuk az olajat és a vizet (annyi víz kell bele, hogy olyan sűrű legyen, mint az eredeti palacsinta tészta)
- én kerámia palacsinta sütőben készítem el, így nem kell hozzá külön olaj a sütéshez!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése