Ugrás a fő tartalomra

Gondolatok - 2012

Reggel, amikor ma kimentem a konyhába ez a látvány fogadott! Csodálatosan jött fel a Nap!Ezernyi színben játszott.
Elgondolkodtam azon, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy én ezt láthatom! Hálás vagyok minden egyes napért, hálás vagyok minden egyes percért. Hálás vagyok, hogy a hobbim a munkám. Hálás vagyok, hogy segíthetek! Hálás vagyok, hogy van egy csodálatos férjem és egy kisfiam! Hálás vagyok, hogy ellátogatsz a blogomra, honlapomra és érdeklődsz írásaim iránt!
Aztán azon is elgondolkodtam, hogy miket is jósoltak erre az évre. A Világ Végét. S ekkor jót nevettem. Hiszen tényleg a Világnak, tehát nekünk embereknek kell változnunk, mert ami ahogyan folyik az nem vezet semmi jóra.
Igen, idén is sokan meghalnak, igen idén is lesznek természeti katasztrófák, igen, idén is lesz sok szörnyűség. De ezekről mindig mi tehetünk.
A nagyravágyásunk, a hatalomvágyunk, a törtetésünk.
Csak figyelem az embereket, hogy csak mennyire magukkal foglalkoznak, hogy csak is nekik legyen jó. Ha csak is a közlekedésre vetjük figyelmünket! Ma már az a "valaki", akinek több milliós értékű autója van, az az "úr" az utakon. Annak van elsőbbsége, az mehet 150-nel, az "letiporhatja" a másikat.
Voltam egy helyen, ahol gyógynövényeket kínáltam az embereknek, s mellettem volt egy lábat masszírozó gépezetet áruló ember, aki akciós áron árulta a portékát (több százezer Forintért). S az emberek melyikünkhöz fordultak többször? Nem a gyógynövényes standhoz, hanem az akciós áruhoz! Az biztos, hogy jó!... Sajnálom azokat az embereket, akik abban hisznek, hogy majd egy gépezet helyettesíteni tudja az emberi érintést, az embertársi szeretetet... Nem tehetnek róla, hiszen a csapból is az folyik, hogy ez a helyes...
Végezetül még egy példa. A napokban találkoztam egy kedves ismerősömmel, aki igen fiatal, s beszélgettünk az egészséges életmódvezetésről. Megkérdeztem tőle, hogy hogyan étkezik és mit. Mire ő: " Nincs időm rá, így fehérjeport iszom" Megdöbbentem. Nincs idő már az evésre sem. Nincs időnk a betegségre sem? Nincs időnk magunkra, egymásra? Akkor mire van időnk? A rohanásra!
Ekkor szoktam mondani, hogy úgy is egy a vége. Ezt a véget senki nem kerülheti el! Ez pedig a Halál!
Na ekkor kapom én is meg, hogy biztos önértékelési problémáim vannak, vagy éppen azon a személyen akarom a sok éves bántalmaimat ráróni, akinek ezeket a szavakat mondom. Így hát jobb lenne, ha magamba szállnék, s nem mondanék ilyen marhaságokat!
Így sokszor a hallgatásba fojtom véleményemet. Hiszen mindenki a saját életét éli. Nem kívánok senkit megváltani. Én igyekszem mindennek örülni. Így én még a mai reggelnek is örültem, s közben kortyolgattam a kakukkfüves teámat és csak egyszerűen hálás voltam!
u.i.: ma annyi szeretgetést kaptam a kisfiamtól és puszit! Na ezért érdemes élni!

Boldog 2012-őt!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!

Egészséges "kolbász-hurka"

Ezen a recepten több hónapig dolgoztam! Nagyon sok munkám van benne!  Az ötlet onnan jött, hogy a párom nagy kolbász mániás. Nagyon szereti a füstöltet-sültet. Úgy van vele, mint Gombóc Artúr a csokival. Így igyekeztem ezt azt az álmát is megvalósítani, ami nem volt egyszerű. A boltokban kapható "kolbász" nem hasonlít a kolbászra, nem lehet főzni vagy sütni. Én viszont olyat szerettem volna, amit lehet főzni és sütni is. Sikerült! :-)) Mi most tepsis burgonyával és saját eltevésű cseresznye befőttel ettük. De kóstoltuk már mustárral is! Nekünk nagyon ízlik!! :-)) Kolbász: - 4 maréknyi apró szemű zabpehely -  fél vöröshagyma,3 db fokhagyma, pirospaprika, só, bors - 2 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál szezámmag, 1 evőkanál napraforgómag - 2 teáskanálnyi búzasikér - barna rizsliszt- amennyit felvesz - víz Az egészet összekeverjük vízzel. Kicsit hagyjuk önmagában ázni, majd kóstoljuk, hogy kell-e még bele valami. Nos innen lesz nem teljesen vega. Hiszen én nem t