Ugrás a fő tartalomra

Természetes Nyári Védelem!


forrás: www.nana.hu
Természetes Nyári védelem!


Sokan mostanság indulnak útnak. Vásárolnak napvédő krémeket, szúnyogriasztókat, leégésekre gyors segélyeket, de gondolkoztatok-e már azon, hogy ezek a szerek mit tartalmaznak?

A mellett, hogy számtalan adalékanyagot tartalmaznak, egy nagyon fontos vitamin felszívódását akadályozzák meg. Ez nem más, mint a D-vitamin.

„A napvédő termékek tényszerűen 97,5-99,9 százalékkal csökkentik a D vitamin termelést.
forrás:www.vivacity.hu
Ennek a hibás doktrinának széleskörű elfogadása hozzájárult az igen komoly D vitamin hiányhoz, amely cserében 16 féle rákos betegség által okozott nagyszámú halálesethez járul hozzá, és néhány más általános betegséghez is:

• Szívbetegség
• Cukorbetegség
• Gyulladásos bélbetegség
• Reumás arthritis
• Sclerosis multiplex és csontritkulás

Ezzel nem azt állítjuk, hogy a napfény nem lehet veszélyes. Természetesen lehet.
Aki már leégett tudja, hogy a hosszú időn keresztül kapott erős intenzítású napfény bizonyosan károsíthatja a bőrt.

De hogyan tudja megvédeni magát BIZTONSÁGOSAN a túlzott napfénytől?

Az EWG kutatásaiból meggyőzhetünk, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható napvédők NEM biztonságosak, NEM tart addig a hatásuk, ahogyan azt reklámozzák, és NEM védik meg Önt a napsugárzás legkárosítobb sugárzásától.

A legtöbb megtévesztő biztonsági érzést sugall, mely arra biztatja Önt, hogy minél többet tartózkodjon a napfényben, ami bőrkárosodáshoz vezethet.
Magukban a termékekben is valószínüsíthetően rákkeltő összetevők vannak.

Tripla veszély egy összegért!

A bőrkárosodás megakadályozása érdekében védenie kell magát a legkárosítóbb sugárzás ellen.

A Nap ultraviola sugárzása két fő hullámhosszon érkezik, melyek az UVA és UVB.
Nagyon fontos, hogy megértse mi a különbség a kettő között, és mindkettő veszélyességi kockázatát.

Tekintse úgy, hogy az UVB a "jó fiú", mely segíti bőrét a D vitamin termelésben.

Az UVA a "rossz fiú", a bőr mélyebb rétegeit sokkal mélyebben eléri, és ezzel jóval nagyobb szabadgyök károsodást okoz. És ez nem minden. Az UVA sugarak meglehetősen álladóak a napsütés teljes időtartamán keresztül, egész évben.
Az UVB, reggel és este alacsony, és napközben magas.

Ha már volt része felhős időszakban borzalmas leégésben, akkor megérti az okot is.
A bőrbe mélyen bejutó UVA okozta!

Mivel az UVA sokkal károsítóbb, ÉS folyamatosan erős a nappali órák folyamán, az olyan napszemüveg, mely nem véd az UVA sugárzás ellen gyakorlatilag hatástalan, ugyanakkor káros az égészségére. „ forrás: /www.jomtom.hu

Mitől mérgezőek a napvédő krémek?


2004 áprilisában a Journal of Chromatography újságban publikálták, hogy a vizsgált napvédők összetevői jelentős részben felszívódnak a bőrbe. Egy rákkeltő anyag a bőrön rosszabb, mint amikor lenyeli, mivel a bőrből azonnal a vérkeringésébe kerül.

A szakértők ajánlását követve a bőrrák megelőzése érdekében néhány óránként a bőrre kent napvédő krémből jelentős mennyiség felszívódik.

A dolgokat mélyebben megvizsgálva a tudósok még abban sem bizonyosak, hogy a napvédő krémek az első helyen állnak a bőrrák (melanoma) elleni védelemben.
Azt feltételezik, hogy védenek a leégés ellen, de valójában nem védenek a rák ellen, mivel a legtöbb termék csak az UVB sugárzást szűri ki, mely a D vitamint állítja elő. a A nagyobb károsodást azonban az UVA okozza.

Fokozva a kételyt, néhány tanulmány úgy találta, hogy kapcsolat van a melanoma és a kereskedelmi napvédő krémek között! A potenciálisan veszélyes kémiai anyagok, így a dioxybenzone és oxybenzone az ember által ismert legerőteljesebb szabadgyök előállítók. Más tanulmányok kapcsolatot találtak a kémiai UV szűrők és nőstény halak, illetve korálkagylók szexuális elfajzása között.

Az alábbi listában, melyet az EWG állított össze, az Ön által is valószínüleg használt napvédők számos potenciális veszélyes összetevőit megtalálja.
Octinoxate (Octyl Methoxycinnamate) A legszélesebb körben használt összetevő. Ismert, hogy érzékennyé teszi a bőrt (fotóallergén). Ösztrogén hatást fedeztek fel laboratóriumi állatkisérletek során, és lebontja a pajzsmirigy hormonokat, illetve az agy jelzésátvitelét károsítja. Elpusztítja az egér sejtjeit alacsony dózis esetén is, ha napfény éri!
Oxybenzone (Benzophenone-3) Fotóallergén reakciókat okozhat. Ezt a kémiai anyagot jelentős mennyiségben elszívja a bőr. Az USÁ-ban a lakosság 97%-ában felfedezték. Aggodalomra adhat okot, hogy többek között hormonbontó és rákot okozhat.
Octisalate Enyhén elnyeli az UVB sugárzást, és általánosságban jó biztonsági profillal rendelkezik a napvédők összetevői között. Felszívódást javít, megnöveli más összetevők bőrön áthaladó mennyiségét.
Avobenzone (Parsol 1789) Elsődlegesen UVA-elnyelő összetevő. A napfénytől ez a nem stabil összetevő ismeretlen kémiai anyagokra bomlik, különösen az aktív Octinoxate jelenlétében.
Octocrylene Oxigén radikálisokat termel, ha UV fény éri.
Homosalate A kutatások szerint enyhe hormonbontó, mérgező metabolitokat képez, és javítja mérgező növényvédő szerek felszívódását.
Micronized Titanium Dioxide A napvédők tartalmazhatnak nanorészecskéket a mikro méretű titánium dioxiddal. A mikró titániumdioxid hatásosabb nap elleni védelmet kínál, mint a nagyobb részecskék. Ezek a mini alkotó nem szívódnak fel a bőrbe, de sokkal mérgezőbbek lehetnek az élő sejtekre és a környezetre. A por és spray belélegzése problémás.
Micronized Zinc Oxide Egyezik a fenti mikro titániumdioxid leirásával.
Titanium Dioxide Biztonságosnak tűnik a bőrön, mivel alig szívódik el. Belélegzése problémás.
Ensulizole (Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid) Napfény hatására szabadgyököket hoz létre, így károsítja a DNA-t. Ez az UVB védő potenciálisan rákot okozhat.
Nano Zinc Oxide Nano cinkoxid, amely nagyobb napsugárzás elleni védelmet kínál, mint a nagyobb részecskéjű cink. Kevésbé ismertek a nanorészecskék potenciális egészségügyi hatásai.
Egészséges bőrben nem szívódnak fel, ezért úgy tűnik, alacsony kockázatú testápolókban.
A por és spray belélegzése aggodalomra ad okot.
Nano Titanium Dioxide Egyezik a fentivel.
Zinc Oxide A cinket régóta használják napvédő és egyéb bőrvédő termékekben; Felszívódása alacsony, és semmilyen egészségügyi mellékhatását nem jelezték.
Padimate O (Octyl Dimethyl PABA / PABA Ester) Az egykor népszerű PABA összetevőből származik.
A kutatások azt mutatták, hogy ez a kémiai anyag szabagyököket hoz létre, károsítja a DNA-t, ösztrogén aktiv, és allergiás reakciókat vált ki bizonyos esetekben.
Menthyl Anthranilate 1 tanulmány úgy találta, hogy káros reaktív oxigént hoz létre, amikor napfény éri.
Mexoryl SX 2 óra a napfényben 40%-kal csökkenti az aktív hatóanyagát. Kevésbé szívódik fel a bőrbe.
Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol Az USÁ-ban nem engedélyezett aktív összetevő. Kevés tanulmány foglalkozik ezzel a kémiai anyaggal. Fotóstabil és nem szívódik fel a bőrön keresztül.
Sulisobenzone (Benzophenone-4) Bőr- és szemirritációt okozhat. Nagymennyiségben sem szívódik fel a bőrbe, hanem javitja más kémiai anyagok felszívódási képességét.
Benzophenone-2 Nem engedélyezett az USÁ-ban. Feltételezhető, hogy hormonromboló.


Mi van / legyen a strandtáskájában?

forrás:www.egeszsegere.com


Szerencsére léteznek teljesen természetes módok is arra, hogy megvédje testét a leégés ellen. A legkézenfekvőbb és biztonságosabb megoldás a hosszú újjú poló, nadrág és kalap, ha elérte a felső határát, melyet elbír a napsugárzásból. (ez akkor történik, ha bőre világos rózsaszinűvé válik).

A fentieket olvasva bizonyosan Ön is úgy érzi, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható napvédő krémek használata nem kérdéses a továbbiakban.

A legjobb választás, teljesen natúr, kémiai anyagoktól mentes napvédőt használ.
Ezekből számtalan fajta létezik a piacon.

A kémiai anyagok és potenciálisan mérgező tartalom helyett minden aktív összetevőjében kiemelkedő terméket ajánlunk, mely gondosan válogatás eredménye. Védi és táplálja az Ön bőrét is. UVA és UVB védelmet biztosító titániumdioxid és cinkoxid hozzáadásával egy teljesen natúr összetevőjű védelmet kap:

• Napraforgó olaj
• A, D és E vitaminok
• Kókuszolaj
• Jojoba olaj
• Sheavaj
• Eukaliptusz olaj

Klórozott vizű medencében történő fürdés, úszás után kiszárad a bőre. Ilyenkor különösen hatásos a testkrém. „ forrás: /www.jomtom.hu

Ezen írás alapján elgondolkoztam én is. Mivel már van egy kisfiam számára is fontos a megfelelő védelem. Egyrészt a megfelelő táplálkozással is meg lehet erősíteni a védekező rendszerünket, másrészt külsőleg is, a megfelelő védelemmel.

forrás:www.metropolita.hu
Kikevertem a nyár természetes védekező „rendszerét”:

Szúnyogriasztó
Nem tartalmaz semmilyen tartósító- és adalékanyagot. Csak természetesen összetevőket, amelyek abban segítenek, hogy távol kerüljenek a szúnyogok tőlünk.

Ára: 60 ml spray 1.000 Ft

Napkrém az egész családnak
Ez a krém tartalmaz többek között shea vajat, kakaó vajat, méhviaszt, kókusz-, jojoba olajt. A sheavaj és a jojoba olaj UV-szűrővel rendelkezik. Ezt a krémet használhatja kicsi és nagy is egyaránt!

Ára: 100 ml tégely 2.500 Ft

Ha mégis bekövetkezik a baj:

Leégésre spray
Ha mégis leégtünk volna, akkor ez a sray hathatós gyors segítség a bőrnek. Az aloe vera regenerálja a bőrt a levendula nyugtatja. Az E vitamin pedig abban segít, hogy minél gyorsabb legyen a gyógyulás.

Ára: 60 ml spray 1.500 Ft

Csípésre
Ha a szúnyogok, vagy pókok csipkedtek össze minket, akkor kis krém gyorsan elmulassza a viszketést és bőr duzzadtságát-pirosságát.

Ára: 50 ml tégely 1.000 Ft

Ajakír
Ha a Nap sugarai az ajkainkat is megviselné, akkor ez a mézes-méhviaszos-shea vajas ajakír segíthet számunkra.

Ára: 1 db 500 Ft

Ha fontos számodra a bőröd és családod egészsége, akkor keress meg!

06 30 338 90 51
info@melinda-angel.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Zabos bögrés süti- vegán

Gyors, egyszerű, egészséges és finom! Ennyi a jellemzője, ebben minden benne van! :-) Nálunk gyorsan elfogyott! :-) Az eredeti recept a Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények könyvéből származik! Érdemes megvásárolni! Hozzávalók: - 1 bögre tönköly teljes kiőrlésű liszt - 1 bögre apró szemű zabpehely - fél bögre nyírfa cukor - 1 teáskanál fahéj - 1 db narancs leve - 1 db bio citrom héja - 1 marék dió apróra darabolva - én előtte meg is pirítottam - fél bögre hidegen sajtolt napraforgó olaj - 2 bögre tisztított víz - 1 teáskanál bio szódabikarbóna Elkészítése: - a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet - állni hagyjuk kb. 15-20 percig, ha kell, akkor adunk hozzá még vizet - tepsi öntjük és 150 fokon készre sütjük Jó Étvágyat!

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!