Ugrás a fő tartalomra

Jóga Nap - 2011. június 4.

Rövid beszámoló a hétvégi Jóga Napról:

Nagy várakozással, készüléssel vágtam bele ebbe a napba. Már két évvel ezelőtt is tartottam egy hasonló napot, de akkor csak a bölcskeiket és a dunaföldvári jógázókat hívtam meg. Most úgy láttam a legjobbnak, ha pont e nap alkalmából azoknak is betekintést nyújthatok a jóga világába, akik talán még csak hírről hallottak-láttak róla.

A csapat nagyon jó volt! Érkeztetek Kecskemétről, Izsákról, Soltról, Dunaföldvárról, Bölcskéről és Paksról! Összesen 17-en jöttünk össze - természetesen beleszámítva a két kis növendéket is! :-)
A gyülekezőt délelőtt 10 órára tűztem ki, hogy mindenki bőven túl legyen a reggelin! :-)
Készültem házi készítésű bodza szörppel, tisztított vízzel, friss citromfű-bodza teával.

Miután összejöttünk, úgy láttam jónak, hogy ha egymásnak egy kicsit bemutatkozunk, hiszen annyi helyről érkeztünk.
Erre napra szép időt kértem az Angyaloktól, és jól be is fűtöttek nekünk!
Így el is kezdtünk jógázni :-)
Több kép nem készült a jógázásról, mert mivel nagyon jó volt az idő, mindenkiről szakadt a víz és egyes pozitúrákat már nem tudták a többiek kellő ideig kitartani.
Ebéd előtt felkészítettük az emésztésünket az egészséges étel befogadására.
Majd kértem egy kis segítséget a saláta összeállításában, addig én kifőztem a bio tönköly tésztát.
Sajnos az ebédről nem készült kép...amikor én szerettem volna lefotózni, addigra már azt vettem észre, hogy elfogyott... .-)
A menü: Pácolt sült szejtán csíkok fehérboros gomba mártással, tönköly tésztával és salátával.
A desszert: zabpehely szelet bodza lekvárral.

A babáknak: Bio spenót főzelék, és köles-alma desszert
Azért volt egy kis szünet is, s addig sem tétlenkedtek a résztvevők!

De akadtak olyanok is, akik inkább pihentek és beszélgettek :-)

Ebéd után elindultunk sétálni. Ekkor még nem tudták, hogy egy közel két órás sétára megyünk :-)) Közben ismerkedtünk a gyógynövényekkel és azok hatásaival :-))
Visszatérve a csapat leszavazta a délutáni jógát, így meditáltunk, és beszélgettünk. A program fél hét magasságában fejeződött be.
Remélem rajtam kívül is jól éreztétek magatokat!

Akik lemaradtak, ne aggódjanak, mert idén még lesz! Ősszel!! :-))

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!

Egészséges "kolbász-hurka"

Ezen a recepten több hónapig dolgoztam! Nagyon sok munkám van benne!  Az ötlet onnan jött, hogy a párom nagy kolbász mániás. Nagyon szereti a füstöltet-sültet. Úgy van vele, mint Gombóc Artúr a csokival. Így igyekeztem ezt azt az álmát is megvalósítani, ami nem volt egyszerű. A boltokban kapható "kolbász" nem hasonlít a kolbászra, nem lehet főzni vagy sütni. Én viszont olyat szerettem volna, amit lehet főzni és sütni is. Sikerült! :-)) Mi most tepsis burgonyával és saját eltevésű cseresznye befőttel ettük. De kóstoltuk már mustárral is! Nekünk nagyon ízlik!! :-)) Kolbász: - 4 maréknyi apró szemű zabpehely -  fél vöröshagyma,3 db fokhagyma, pirospaprika, só, bors - 2 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál szezámmag, 1 evőkanál napraforgómag - 2 teáskanálnyi búzasikér - barna rizsliszt- amennyit felvesz - víz Az egészet összekeverjük vízzel. Kicsit hagyjuk önmagában ázni, majd kóstoljuk, hogy kell-e még bele valami. Nos innen lesz nem teljesen vega. Hiszen én nem t