Maradt még egy kis répa, egy kis borsó. Kidobni nem szerettem volna, így felhasználtam. Így született ez a recept.
Lepényhez
- két maroknyi borsó
- 2 db megfőzött burgonya
- 2-3 evőkanál sárgaborsó liszt
- 2 evőkanál tönköly liszt
- 1 db tojás
- só, bors
Citromos mártáshoz
- 1 db citrom leve,
- fél fej vöröshagyma
- 1 evőkanál burgonyakeményítő
- só
- 2 db sárga répa
Köret: barna rizs
A burgonyát megfőztem, összetörtem, hagytam, hogy jól kihűljön. Ekkor raktam bele a többi hozzávalót. Egy félig kemény masszát kell, hogy kapjunk, amit nedves kézzel megformálunk és forró olajban kisütünk.
A sárgarépát felvágjuk oliva olajban kicsit megpirítjuk, de nem pároljuk, hogy nyers maradjon!
A citromos mártáshoz a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Oliva olajon megpároljuk, beletesszük a keményítőt és a citromot.
Tálaláskor mindenből rakunk a tányérra. A citromos mártást én a répákra raktam.
Így kaptam egy nagyon finom, kellemes ebédet. Benne egy kis nyers étellel, vitaminokkal.
Ajánlom mindenkinek Sok Szeretettel!
Hozzávalók:
Lepényhez
- két maroknyi borsó
- 2 db megfőzött burgonya
- 2-3 evőkanál sárgaborsó liszt
- 2 evőkanál tönköly liszt
- 1 db tojás
- só, bors
Citromos mártáshoz
- 1 db citrom leve,
- fél fej vöröshagyma
- 1 evőkanál burgonyakeményítő
- só
- 2 db sárga répa
Köret: barna rizs
A burgonyát megfőztem, összetörtem, hagytam, hogy jól kihűljön. Ekkor raktam bele a többi hozzávalót. Egy félig kemény masszát kell, hogy kapjunk, amit nedves kézzel megformálunk és forró olajban kisütünk.
A sárgarépát felvágjuk oliva olajban kicsit megpirítjuk, de nem pároljuk, hogy nyers maradjon!
A citromos mártáshoz a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Oliva olajon megpároljuk, beletesszük a keményítőt és a citromot.
Tálaláskor mindenből rakunk a tányérra. A citromos mártást én a répákra raktam.
Így kaptam egy nagyon finom, kellemes ebédet. Benne egy kis nyers étellel, vitaminokkal.
Ajánlom mindenkinek Sok Szeretettel!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése