Maradt még egy kicsi répa, amit nem szerettem volna kidobni, így készítettem belőle egy kis fasírtot. Eléggé színes lett, főleg télen jól esnek a szemnek is a szép színek. Ásványi anyag pótlásra is gondoltam.
Lisztérzékenyek csak sárgaborsó lisztet használjanak!
Íme a recept:
- két sárgarépa lereszelve,
- kb. 3 evőkanál natúr zabpehely,
- kb. 2 evőkanál sárgaborsó liszt,
- szezámmag, napraforgómag,
- 3 nagyobb burgonya,
- házi tejföl,
- só, bors,
-olaj a sütéshez
A zabpelyhet beáztattam egy kis vízbe, belereszeltem a sárgarépát.(lisztérzékenyek a sárgaborsó lisztet keverjék össze vízzel, hagyják egy kicsit állni, majd ebbe a sűrű masszába keverjék bele a hozzávalókat. A végén vizes kiskanállal formázzák ki a gombócokat).
Majd minden hozzávalót összekevertem. Nagyon egyszerűen sóztam, borsoztam. A lényeg, hogy sűrű masszát kapjunk, addig kell belerakni a sárgaborsó lisztet. Majd az olajat felhevítettem, és nedves kézzel formáztam kis gombócokat. Mind a két oldalát megsütöttem.
Közben megfőztem a burgonyát, de nem vízben, hanem pároló edényben. Feltettem vizet forrni, rátettem a pároló részét, amibe kockáztam a burgonyát, majd az egészet lefedtem. Ezáltal a burgonyában minden értés vitamin megmaradt. A végén összetörtem, sóztam és házi tejfölt raktam bele.
Nagy sikere volt! Ez megint egy olyan recept, amely bizonyíthatja, hogy hús nélkül is jól lehet lakni, finom is és nagyon egészséges! Így felkerült a receptjeim közé.
Jó Étvágyat hozzá!
Íme a recept:
- két sárgarépa lereszelve,
- kb. 3 evőkanál natúr zabpehely,
- kb. 2 evőkanál sárgaborsó liszt,
- szezámmag, napraforgómag,
- 3 nagyobb burgonya,
- házi tejföl,
- só, bors,
-olaj a sütéshez
A zabpelyhet beáztattam egy kis vízbe, belereszeltem a sárgarépát.(lisztérzékenyek a sárgaborsó lisztet keverjék össze vízzel, hagyják egy kicsit állni, majd ebbe a sűrű masszába keverjék bele a hozzávalókat. A végén vizes kiskanállal formázzák ki a gombócokat).
Közben megfőztem a burgonyát, de nem vízben, hanem pároló edényben. Feltettem vizet forrni, rátettem a pároló részét, amibe kockáztam a burgonyát, majd az egészet lefedtem. Ezáltal a burgonyában minden értés vitamin megmaradt. A végén összetörtem, sóztam és házi tejfölt raktam bele.
Nagy sikere volt! Ez megint egy olyan recept, amely bizonyíthatja, hogy hús nélkül is jól lehet lakni, finom is és nagyon egészséges! Így felkerült a receptjeim közé.
Jó Étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése