Még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szeretné a Gyrost. Van benne fűszeres-pácolt hús, friss saláta és sült krumpli! :-) Nálunk nagy kedvenc! viszont én nem állati húsból készítem, nem bő olajban sütöm a krumplit, és nem cukorral készítem a salátát, de az íze isteni finom!! :-)
Hozzávalók 4 személyre:
- fejenként 2 szelet szejtán
- kókuszszír
- fejenként 2-3 szem burgonya
- fejenként 2 maroknyi káposzta
- szója joghurt
- kapor, só, bors, kakukkfű, oregáno, bazsalikum, borsikafű, mustár, fokhagyma
Elkészítése:
- Először is a szejtán szeleteket legalább előző nap be kell pácolni, még jobb, ha egy hétig áll benne. De ha hirtelen jön az ötlet, akkor egyből bedörzsöljük a páccal és sütjük. A pác áll: mustárból, olíva olajból, kakukkfűből, borsikafűből, oregánóból, 1-2 gerezd fokhagymából. Ezeket jól összekeverjük, majd beletesszük a szejtán szeleteket.
- Ha álltak a szeletek, akkor kivesszük, és felkockázzuk, és egyből kisütjük, hogy kérgetkapjon. A hús kész, kb. 10 perc alatt
- a burgonyát hasábokra vágjuk, kókuszzsírral átdörzsöljük, és sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 fokon, légkeverésen kisütjük
- a salátához az öntetet elkészítjük egy nagy tálban: szója joghurt, kapor, só, méz vagy stívia, majd beleszeleteljük a káposztát.
- és ha minden készen van, tálaljuk! nyami!! :-)
Jó étvágyat!
Holdállás: termés, leveles napokon
Hozzávalók 4 személyre:
- fejenként 2 szelet szejtán
- kókuszszír
- fejenként 2-3 szem burgonya
- fejenként 2 maroknyi káposzta
- szója joghurt
- kapor, só, bors, kakukkfű, oregáno, bazsalikum, borsikafű, mustár, fokhagyma
Elkészítése:
- Először is a szejtán szeleteket legalább előző nap be kell pácolni, még jobb, ha egy hétig áll benne. De ha hirtelen jön az ötlet, akkor egyből bedörzsöljük a páccal és sütjük. A pác áll: mustárból, olíva olajból, kakukkfűből, borsikafűből, oregánóból, 1-2 gerezd fokhagymából. Ezeket jól összekeverjük, majd beletesszük a szejtán szeleteket.
- Ha álltak a szeletek, akkor kivesszük, és felkockázzuk, és egyből kisütjük, hogy kérgetkapjon. A hús kész, kb. 10 perc alatt
- a burgonyát hasábokra vágjuk, kókuszzsírral átdörzsöljük, és sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 fokon, légkeverésen kisütjük
- a salátához az öntetet elkészítjük egy nagy tálban: szója joghurt, kapor, só, méz vagy stívia, majd beleszeleteljük a káposztát.
- és ha minden készen van, tálaljuk! nyami!! :-)
Jó étvágyat!
Holdállás: termés, leveles napokon
Megjegyzések
Megjegyzés küldése