Jönnek a hűvösebb idők, ilyenkor a nehezebb ételeket kívánja az ember. Imádom a savanyú káposztát. Ezt a receptet egy műsorban láttam. Ott természetesen szalonnával, zsírral. Ezt átköltöttem, és ez lett belőle:
Hozzávalók:
- személyenként 3 db főtt burgonya
- fél kiló savanyú káposzta
- 1 doboz vegán tejföl/én most sima tejföllel készítettem
- 10 dkg füstölt tofu
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál szezámmag
- só
Elkészítése
- egy serpenyőben pici olíva olajon megpirítjuk a felkockázott tofut
- egy tepsi alját kikenjük kókuszzsírral
- ebbe tesszük a felszeletelt-főtt burgonyát+tofut
- erre a savanyú káposztát
- a vízzel felhígított tejfölt
- majd a végén megszórjuk szezámaggal
- 250 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük
Jó Étvágyat!
Holdállás: gyökeres napokra
Hozzávalók:
- személyenként 3 db főtt burgonya
- fél kiló savanyú káposzta
- 1 doboz vegán tejföl/én most sima tejföllel készítettem
- 10 dkg füstölt tofu
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál szezámmag
- só
Elkészítése
- egy serpenyőben pici olíva olajon megpirítjuk a felkockázott tofut
- egy tepsi alját kikenjük kókuszzsírral
- ebbe tesszük a felszeletelt-főtt burgonyát+tofut
- erre a savanyú káposztát
- a vízzel felhígított tejfölt
- majd a végén megszórjuk szezámaggal
- 250 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük
Jó Étvágyat!
Holdállás: gyökeres napokra
Megjegyzések
Megjegyzés küldése