Ugrás a fő tartalomra

Floransense - A Lélek illatai


 

Aki rendszeresen olvas, tudja, hogy ritkán voksolok le egy-egy dolog mellett! Most ezt teszem! Hogy miért? Mindjárt ki is derül! :-)

Én mindig a hagyományos-régi dolgokat szeretem új köntösbe burkolni. Ezt teszem a gyógyításnál, főzésnél, jógán. Keresem, vagy megtalálnak olyan lehetőségek, amelyek ebben erősítenek meg, vagy támogatnak.

Az illatok fontosak, hiszen a lelken keresztül hatnak az elmére, a testre. Ezért hasznosak a illóolajok, füstölők. Illóolajak szerintem már mindenki használt így vagy úgy, de füstölőt? Bizonyára jó páran. Sokan szeretik, még többen nem kedvelik. Miért? mert füstöl, néha kellemetlen az illat, néha túl tömény, befoghatja a függönyt is.

Én most erre találtam egy lehetőséget: Floransense!

Miért jó a füstölés?
Az ember évekezredek óta füstöl, hogy megtisztítsa testét-lelkét-elméjét-lakóhelyét miden ártó dologtól. Ezáltal egy magasabb szintre kerülhessen minden szinten. Ehhez használt növények, fák gyantáit, kérgeit leveleit. Mindezek összehatása egy kiegyensúlyozottabb embert eredményezett.
Ma is ezek miatt füstölünk, de keveset!

Érdemes mindennapjaink részévé tenni! Főleg ilyenkor a sötétebb-bensőséges időszakban sokat segíthetnek a növények.

Ajánlom mindenki figyelmébe! (folytatása következik)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Krumplis fánk (tojás és tej mentesen)

Párom nagy kedvence. Eredetileg mindig tojással és tejjel készítem. Viszont a böjt időszak alatt ezekről is lemondunk. Így megpróbáltam ezek nélkül elkészíteni. Nagy meglepetésemre nem lehet észre venni különbséget! :-) Hozzávalók: - 5 db burgonya - víz - 3 evőkanál őrölt lenmag - 1 evőkanál őrölt szezámmag - pici élesztő - tönköly liszt (felesben a fehérrel) - pici olaj + a sütéshez olaj Elkészítése: - a burgonyát héjában megfőzzük, majd megszabadítva a bundájától összetörjük - teszünk hozzá pici sót - langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzátesszük a burgonyához - hozzátesszük az őrleményeket - annyi lisztet teszünk hozzá, amennyit felvesz - a végén hozzá teszünk egy kis olajat - kinyújtjuk és kiszaggatjuk - olajban kisütjük Ezt a fánkot sósan és édesen is lehet fogyasztani. Sósan önmagában, édesen pedig lekvárral. Jó Étvágyat!

Zabos bögrés süti- vegán

Gyors, egyszerű, egészséges és finom! Ennyi a jellemzője, ebben minden benne van! :-) Nálunk gyorsan elfogyott! :-) Az eredeti recept a Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények könyvéből származik! Érdemes megvásárolni! Hozzávalók: - 1 bögre tönköly teljes kiőrlésű liszt - 1 bögre apró szemű zabpehely - fél bögre nyírfa cukor - 1 teáskanál fahéj - 1 db narancs leve - 1 db bio citrom héja - 1 marék dió apróra darabolva - én előtte meg is pirítottam - fél bögre hidegen sajtolt napraforgó olaj - 2 bögre tisztított víz - 1 teáskanál bio szódabikarbóna Elkészítése: - a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet - állni hagyjuk kb. 15-20 percig, ha kell, akkor adunk hozzá még vizet - tepsi öntjük és 150 fokon készre sütjük Jó Étvágyat!