Nagy kedvencünk a köles! A kertből még sikerült 1 cukkinit megmenteni, cékla, spenót bőségesen van! Így született eme recpet, ami mennyei!
Hozzávalók:
- 200 g köles (4 főre)
- 1 nagyobb cukkini
- 1 nagy vöröshagyma
- 200 ml zabtejszín
- sok fokhagyma (4-5 gerezd legalább)
- só, bors
- olíva olaj, kókuszzsír
Salihoz:
- 3 maréknyi spenót
- ha van fél fej jégsaláta
- 1 cékal
- só, citromlé, balzsamecet, méz, búzacsíra olaj, tökmag olaj, sárgabarckmag olaj
Elkészítése:
- a kölest meleg víz alatt megmossuk
- a hagymát apróra vágjuk és kevés kókuszzsíron megpirítjuk
- hozzáadjuk a kölest és 2,5 szeres vizet
- félig megfőzzük
- a zabtejszínbe tesszük a zúzott fokhagymát, borsot
- a meleg kölesbe keverjük a tejszínt és az apróra vágott fokhagymát,és a kockázott cukkinit, majd olajozott tepsibe tesszük (meg lehet esetleg még szórni szezámaggal)
- 200 fokos sütőben készre sütjük.
- a salátához a céklát lereszeljük, a többit összetépjük, és leöntjük az öntettel
Holdállás: termés napokra (főleg ősszel-télen, mivel a köles melegít)
Hozzávalók:
- 200 g köles (4 főre)
- 1 nagyobb cukkini
- 1 nagy vöröshagyma
- 200 ml zabtejszín
- sok fokhagyma (4-5 gerezd legalább)
- só, bors
- olíva olaj, kókuszzsír
Salihoz:
- 3 maréknyi spenót
- ha van fél fej jégsaláta
- 1 cékal
- só, citromlé, balzsamecet, méz, búzacsíra olaj, tökmag olaj, sárgabarckmag olaj
Elkészítése:
- a kölest meleg víz alatt megmossuk
- a hagymát apróra vágjuk és kevés kókuszzsíron megpirítjuk
- hozzáadjuk a kölest és 2,5 szeres vizet
- félig megfőzzük
- a zabtejszínbe tesszük a zúzott fokhagymát, borsot
- a meleg kölesbe keverjük a tejszínt és az apróra vágott fokhagymát,és a kockázott cukkinit, majd olajozott tepsibe tesszük (meg lehet esetleg még szórni szezámaggal)
- 200 fokos sütőben készre sütjük.
- a salátához a céklát lereszeljük, a többit összetépjük, és leöntjük az öntettel
Holdállás: termés napokra (főleg ősszel-télen, mivel a köles melegít)
Helló!
VálaszTörlésA zabtejszínt mivel tudnám helyettesíteni?
Szia! rizstejszínnel.
VálaszTörlés