Ugrás a fő tartalomra

Váranddóság és a mozgás 1.rész

Amint egy kismama számára kiderül, hogy várandós, akkor nagyon sok esetben el kezd az anyuka a táplálkozására és a mozgására odafigyelni. Manapság már az internet keresőjébe beütött kérdésekre sok választ találhatunk. Viszont nagyon sok a fals információ, vagy nem elég világos.

Most a mozgással foglalkoznék, majd a későbbiekben kitérek a táplákozásra.
http://www.ladeevit.hu/varandossag-idejen/miert-fontos-a-mozgas

Nos, a várandósságot 3X3 hónapra oszthatjuk.
Az első 3 hónap a megfelelő beágyazódásért a felelős.
A második 3 hónap a fejlődésért.
A harmadik 3 hónap a növekedésért, a kinti életre való felkészítésért a felelős.
Természetesen a felsoroltak csak felületesen írják le a 9 hónapot.

Aki várandóság előtt is mozgott valamit, az jól jár a várandóssága idején is, mert azt biztos, hogy nem kívánja majd abbahagyni a mozgást. Ha viszont nem mozgott előtte semmit, akkor óvatosan el kell kezdeni, mert különben a várandósság és a szülés nagyon kimerő lesz az anyuka számára.
Az izmok (a molyizomzat!) nyújtanak segítséget az általános állóképesség megőrzésében. Ettől lesz egy kismama fitt, energikus! Ettől válik a baba is fitté és energikussá, hiszen az anyuka mozog vele, és meg is mozgatja őt.
http://www.babamamatudakozo.hu/9_honap/egeszseg/fitt_kismama/

Első három hónap mozgása:
Tegyük fel, hogy a pozitív teszteredményt követően ellátogat az anyuka a nőgyógyászához és mindent rendben talál. Az orvos nem tiltja el a mozgástól.
Ha az anyuka előtte futott, akkor gyors sétára váltson (mivel a gátizmokra nagyobb a terhelés. Kriston Andrea könyvét ajánlom a figyelmedbe!).
Ha erősítő gyakorlatokat végzett, akkor csökkentse a súlyokat.
Ha kerékpározott, akkor addig folytassa, amíg nem jelez vissza a baba! (alhasban szurkálós érzés)

Ha az anyuka nem mozgott előtte, akkor minden nap séta és könnyű jóga gyakorlatok

Minden esetben fontos azt szem előtt tartani, hogy most itt nem az anyuka kecses alakja és 30-as mérete a fontos, hanem a baba és a mama egészsége! Nem ilyenkor kell megváltani a Világot, hanem egy egészséges egyensúlyt kell megteremteni!
Az első három hónap a megfelelő feltapadásról, beágyazódásról szól! Aminek köszönhetően majd a baba megfelelően tud növekedni, és egy egészséges kisbaba tud majd a Világra születni!
http://www.preventes-fitnesz.blogspot.hu/

Folytatása következik!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!

Egészséges "kolbász-hurka"

Ezen a recepten több hónapig dolgoztam! Nagyon sok munkám van benne!  Az ötlet onnan jött, hogy a párom nagy kolbász mániás. Nagyon szereti a füstöltet-sültet. Úgy van vele, mint Gombóc Artúr a csokival. Így igyekeztem ezt azt az álmát is megvalósítani, ami nem volt egyszerű. A boltokban kapható "kolbász" nem hasonlít a kolbászra, nem lehet főzni vagy sütni. Én viszont olyat szerettem volna, amit lehet főzni és sütni is. Sikerült! :-)) Mi most tepsis burgonyával és saját eltevésű cseresznye befőttel ettük. De kóstoltuk már mustárral is! Nekünk nagyon ízlik!! :-)) Kolbász: - 4 maréknyi apró szemű zabpehely -  fél vöröshagyma,3 db fokhagyma, pirospaprika, só, bors - 2 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál szezámmag, 1 evőkanál napraforgómag - 2 teáskanálnyi búzasikér - barna rizsliszt- amennyit felvesz - víz Az egészet összekeverjük vízzel. Kicsit hagyjuk önmagában ázni, majd kóstoljuk, hogy kell-e még bele valami. Nos innen lesz nem teljesen vega. Hiszen én nem t