Lángos-Lángos az egyik nagy kedvenc, bár ritkán készítek, és ritkán is eszünk, de nagyon szeretjük!
Íme egy egészségesebb variációja a Holdállás virág napjaira ajánlom!
Én mindig előző este bekeverem, a hűtőbe teszem, és másnap reggel pedig kisütöm és fokhagymával-friss teával esszük...nyami!
Hozzávalók:
- 3 szem főtt burgonya
- tönköly fehér-teljes kiőrlésű liszt felesben (lágy tésztát kell, hogy kapjunk)
- só
- fél csomag élesztő vagy szódabikarbóna (1 teáskanál)
- kecsketej vagy rizstej
- 3-4 evőkanál olaj
Elkészítése:
- a tejben megfuttatjuk az élesztőt (ha szódabikarbónával dolgozunk, akkor a száraz anyagokhoz keverjük először)
- a megfőtt burgonyát összetörjük
- a liszttel minden összetevőt jó apalaposan összegyurjuk
- kis cipókat formázunk, amelyeket, ha nem azonnal sütünk ki, akkor körbekenjük olajjal
- forró olajban kisütjük
- fokhagymával vagy tejföllel, sajttal fogyasszuk
Jó Étvágyat!
Íme egy egészségesebb variációja a Holdállás virág napjaira ajánlom!
Én mindig előző este bekeverem, a hűtőbe teszem, és másnap reggel pedig kisütöm és fokhagymával-friss teával esszük...nyami!
Hozzávalók:
- 3 szem főtt burgonya
- tönköly fehér-teljes kiőrlésű liszt felesben (lágy tésztát kell, hogy kapjunk)
- só
- fél csomag élesztő vagy szódabikarbóna (1 teáskanál)
- kecsketej vagy rizstej
- 3-4 evőkanál olaj
Elkészítése:
- a tejben megfuttatjuk az élesztőt (ha szódabikarbónával dolgozunk, akkor a száraz anyagokhoz keverjük először)
- a megfőtt burgonyát összetörjük
- a liszttel minden összetevőt jó apalaposan összegyurjuk
- kis cipókat formázunk, amelyeket, ha nem azonnal sütünk ki, akkor körbekenjük olajjal
- forró olajban kisütjük
- fokhagymával vagy tejföllel, sajttal fogyasszuk
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése