Ugrás a fő tartalomra

Test-, és fülgyertya kezelési tanfolyam



Test -, és fülgyertya kezelési tanfolyam

Kedves Érdeklődők!

Lehet, hogy sokan hallottak már a testgyertyáról vagy a fülgyertyáról. Talán már néhányan alkalmazták is, de még kevesebben tudják ennek az ősi gyógymódnak a helyes használatát.

Ez a módszer ősidők óta van emberrel, amióta a méhek tart, és azoknak egyik termékét a méhviaszt is gyűjti. Egy egyszerűen a méhviaszba mártott lenvászon anyag csodákra képes az egészség megőrzésében és a gyógyítás terén is.

http://medinatural.hu/testgyertya.html
Ezen a tanfolyamon elsajátíthatóak olyan technikák, amelyet otthon is biztonsággal lehet alkalmazni.

Mire is használható a test- és fülgyertya:
  • feszültség oldására (idegesség, nyugtalanság, álmatlanság)
  • Testsúly beállítás, fogyásra, emésztési problémákra
  • méregtelenítés
  • migrén, fejfájás
  • szemfáradtság
  • torokfájás, torokgyulladás, orrfolyás, nátha, influenza, fogfájás, szaglászvarok
  • lázcsillapításra
  • légúti tisztításra
  • arcüreg tisztítására
  • női-férfi nemi problémákra, meddőség kezelésére
  • ízületi problémákra
  • aranyér fájdalmak enyhítése
  • általános erősítő, karbantartó céllal
  • asztma
  • fülfájás, -zúgás, füleredetű szédülés, halláscsökkenés
  • köhögés, rekedtség, nyiroködémák
Tanfolyam tematikája:
-         Elméleti rész: történelmi áttekintés, kezelési pontotok megismerése és azok hatásai, alkalmazási módjai
-         Gyakorlati rész: az elméletben elsajátított pontok, technikák alkalmazása

Tanfolyam vezetője: Nagyné Szalai Melinda (fitoterapeuta)

Tanfolyam időpontja: 2012. szeptember 18. (17:00-19:00). A tanfolyam 4 fő jelentkezése esetén indul.
Helyszín:ESZI 202-es terem
Jelentkezni: Nagyné Szalai Melindánál (info@melinda-angel.hu; 0630 338 90 51). Határidő: 2012. szeptember 17.
Ára: 4.000 Ft ( ár tartalmazza a gyakorlás során használt gyertyákat)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!

Egészséges "kolbász-hurka"

Ezen a recepten több hónapig dolgoztam! Nagyon sok munkám van benne!  Az ötlet onnan jött, hogy a párom nagy kolbász mániás. Nagyon szereti a füstöltet-sültet. Úgy van vele, mint Gombóc Artúr a csokival. Így igyekeztem ezt azt az álmát is megvalósítani, ami nem volt egyszerű. A boltokban kapható "kolbász" nem hasonlít a kolbászra, nem lehet főzni vagy sütni. Én viszont olyat szerettem volna, amit lehet főzni és sütni is. Sikerült! :-)) Mi most tepsis burgonyával és saját eltevésű cseresznye befőttel ettük. De kóstoltuk már mustárral is! Nekünk nagyon ízlik!! :-)) Kolbász: - 4 maréknyi apró szemű zabpehely -  fél vöröshagyma,3 db fokhagyma, pirospaprika, só, bors - 2 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál szezámmag, 1 evőkanál napraforgómag - 2 teáskanálnyi búzasikér - barna rizsliszt- amennyit felvesz - víz Az egészet összekeverjük vízzel. Kicsit hagyjuk önmagában ázni, majd kóstoljuk, hogy kell-e még bele valami. Nos innen lesz nem teljesen vega. Hiszen én nem t