Ugrás a fő tartalomra

Gyógynövény Akadémia!

Gyógynövény Akadémia
Kedves Érdeklődő!
Az egészségünknél nagyobb kincsünk nincs, így egyik feladatunk, hogy ezt megtartsuk és karbantartsuk. A kérdés viszont mindig ott lebeg a szemünk előtt, hogy hogyan? Mi a helyes út? Csak akkor kezdünk el kérdéseket feltenni, amikor valamilyen betegségben szenvedünk. Ekkor olvasunk különböző egészséggel kapcsolatos cikkeket, böngészünk az interneten, talán még el is látogatunk egy-egy természetgyógyászhoz. Várjuk tőlük a választ, de különbözőeket kaphatunk ugyanazon témákra is.
Viszont elgondolkodott Ön, Kedves Érdeklődő azon, hogy hogyan is működik a saját szervezete? Milyen mechanizmusok mennek végbe egy-egy táplálék elfogyasztásakor? Milyen gyógynövényekkel lehet táplálkozását kiegészíteni? Milyen hatással vannak az egyes gyógynövényes teák, ételek a szervezetre? Miként tudja Ön helyesen összeállítani egyes betegségeire, vagy az egészség megőrzésére az ételeit, gyógynövényeit?
Ezekre és még sok más kérdésre ad majd választ a Gyógynövény Akadémia.
A témák, amelyekkel foglalkozunk, széles skálán mozognak. A cél az, hogy Ön az itt szerzett tudást a mindennapjaiban hatékonyan be tudja építeni. Ezáltal egy Tudatos Ember válik Önből, aki sokat tehet a saját és szerettei egészségéért.
A Gyógynövény Akadémia első fokú képzése 6 részből áll. Minden egyes alkalom és fokozat egymásra épül. Tehát érdemes minden órán részt venni! J Az egyes órák időtartama 90 perc+konzultáció.
Első alkalom: 2012. szeptember 25. délután 17 óra.
A Gyógynövény Akadémia részvételi feltételei:
-         a program helyszíne: Paks, ESZI
-         részvételi díj 12.000.- Ft
-         az egyes foglalkozások időtartama 120 perc
-         a program minimum 10 fő jelentkezése esetén indul
-         Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 24.
A Gyógynövény Akadémiára jelentkezni és részletekért érdeklődni Nagyné Szalai Melindánál (info@melinda-angel.hu; 0630 338 90 51) lehet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!

Egészséges "kolbász-hurka"

Ezen a recepten több hónapig dolgoztam! Nagyon sok munkám van benne!  Az ötlet onnan jött, hogy a párom nagy kolbász mániás. Nagyon szereti a füstöltet-sültet. Úgy van vele, mint Gombóc Artúr a csokival. Így igyekeztem ezt azt az álmát is megvalósítani, ami nem volt egyszerű. A boltokban kapható "kolbász" nem hasonlít a kolbászra, nem lehet főzni vagy sütni. Én viszont olyat szerettem volna, amit lehet főzni és sütni is. Sikerült! :-)) Mi most tepsis burgonyával és saját eltevésű cseresznye befőttel ettük. De kóstoltuk már mustárral is! Nekünk nagyon ízlik!! :-)) Kolbász: - 4 maréknyi apró szemű zabpehely -  fél vöröshagyma,3 db fokhagyma, pirospaprika, só, bors - 2 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál szezámmag, 1 evőkanál napraforgómag - 2 teáskanálnyi búzasikér - barna rizsliszt- amennyit felvesz - víz Az egészet összekeverjük vízzel. Kicsit hagyjuk önmagában ázni, majd kóstoljuk, hogy kell-e még bele valami. Nos innen lesz nem teljesen vega. Hiszen én nem t