Ugrás a fő tartalomra

Új Élet,Új kezdet

Régen volt már bejegyzésem...azóta sok minden történt :-)

Igazán nyáron nem sok új recept születik, mert a gyerekek kedvenceit készítem, ők pedig az elmúlt időszakból válogatnak, így nincs nagy lehetőségem az új kísérletekre. Erre jó az ovis időszak :-) A tesztalanyok pedig fehéren-feketén közlik az eredményt :-)
Képtalálat a következőre: „természet”
kép forrása: www.ebredezok.hu
Most, hogy már három gyermekünk van, igazán kihívás minden. Mivel nekünk nincs segítségünk, így sok gondolkodást igényel minden :-) De fontos a megfelelő táplálkozás, testmozgás, a lélek tápláléka, mai most abban merül ki, hogy látjuk gyermekeinket, ahogy fejlődnek :-)

Új Élet nemcsak a harmadik kisfiúnkat jelenti, hanem ilyenkor új életet kell egy családnak megszoknia. Egyáltalán meg kell ismernünk az új lakótársunkat, ami tegyük hozzá igen izgalmas, mire rájövünk, hogy Ő nem három óránként szeretne enni, mint elődjei, s ezzel ne is erőlködjünk.... avagy altatást is másként kívánja...harmadrészről ő már teljesen vega gyerekként látta meg a napvilágot és szabad születésben...:-) Nos ilyenkor számomra is egy új élet kezdődik, avagy vissza kapom a testem egy részét. 

Új kezdet, mert újra fel kell építeni a testem, lelkem, elmém. Ez nem egyszerű, de reméljük, nem is lehetetlen :-) Hála, nem olyan helyen élünk, ahol csak nyers foka húst kellene ennem....és az évszakok is igen változatosak. Nem kell kézzel mosnom, kígyókra vadásznom :-)

Tehát jönnek az új receptek, amelyek igyekeznek minél jobban a természetben harmóniával készülni. Fontos még mind a Hold, az évszakok, a változatosság, íz, és látvány!
Amit nem számolok, azok a kalóriák, szénhidrátok és tárasai. és miért nem? Igaz, hogy én kövér vagyok, de nem gyenge! Hét éves korom óta fogyókúráztattak, aminek meg is volt az eredménye, mert a társadalom által elfogadott vékony kategóriában voltam. DE ára is meg volt, mert beteg lettem. 
Most már tudom, hogy tápláló ételeket kell adni a szervezetnek, amelyekből felépíti saját magát. E mellett mozogni kell minden nap, és lelket is kell gondozni. 
Nincs olyan, hogy ez a három pillér minden pillanatban harmóniában van. Az embernek minden egyes nap dolgoznia kell rajta, hogy valahogy ezeket egyensúlyba hozza :-)

Így kezdj minden egyes napot, mintha az Új Életed - Új Kezdeted lenne! Ne mérgezd magad-környezeted feleslegesen!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!

Egészséges "kolbász-hurka"

Ezen a recepten több hónapig dolgoztam! Nagyon sok munkám van benne!  Az ötlet onnan jött, hogy a párom nagy kolbász mániás. Nagyon szereti a füstöltet-sültet. Úgy van vele, mint Gombóc Artúr a csokival. Így igyekeztem ezt azt az álmát is megvalósítani, ami nem volt egyszerű. A boltokban kapható "kolbász" nem hasonlít a kolbászra, nem lehet főzni vagy sütni. Én viszont olyat szerettem volna, amit lehet főzni és sütni is. Sikerült! :-)) Mi most tepsis burgonyával és saját eltevésű cseresznye befőttel ettük. De kóstoltuk már mustárral is! Nekünk nagyon ízlik!! :-)) Kolbász: - 4 maréknyi apró szemű zabpehely -  fél vöröshagyma,3 db fokhagyma, pirospaprika, só, bors - 2 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál szezámmag, 1 evőkanál napraforgómag - 2 teáskanálnyi búzasikér - barna rizsliszt- amennyit felvesz - víz Az egészet összekeverjük vízzel. Kicsit hagyjuk önmagában ázni, majd kóstoljuk, hogy kell-e még bele valami. Nos innen lesz nem teljesen vega. Hiszen én nem t