Ez az ovis farsangra készült. Nem lett teljesen növényi, de nagyon mutatós-egészségesebb változat, mint a bolti. A gyerekek nagyon gyorsan elkapkodták :-)
Hozzávalók kb. 30 db-hoz:
Tészta
- 3 db nagyobb alma
- kb. 25 dkg teljes kiőrlésű liszt (vagy ugyanennyi barna rizsliszt+2 evőkanál útifűmaghéj- gluténmentes változatához)
- 100 g nádcukor
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál fahéj
- 150 ml hidegen sajtolt napraforgó olaj
- 1 teáskanál foszfát mentes sütőpor
Elkészítése: a száraz anyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az almát (előre lereszeljük-kinyomkodva adjuk a tésztához) és többi összetevőt. Hogy összeálljon jobban tegyünk annyi reszelt alma levét, amennyire piskóta sűrűségű tésztát kapunk (ha kell még folyadék adhatunk hozzá növényi tejet vagy csak egyszerűen vizet). Majd 150 fokos sütőben készre sütjük.
Kihűtjük.
Amikor kihűlt, akkor egyszerűen apró darabokra szétszedjük és keverünk hozzá vagy vajat (kb. 150 g), vagy kókuszzsírt (3-4 evőkanál)+2 evőkanál pálmazsírt. Ízesítjük még fahéjjal, gyömbérrel, mézzel. Golyócskákat formázunk és egy tálcára tesszük. Hagyjuk majd dermedni.
Addig elkészítjük a karamellás öntet:
- 5-6 evőkanál nádcukor
- vaj: 50 g vagy 2 evőkanál kókuszzsír
- 2 dl növényi tej
Egy edényben a cukrot beletesszük, karamelizáljuk és hozzáadjuk a zsiradékot és a tejet. Jól összeforraljuk.
Összeállítjuk a sütit:
- egy pálcikát belemártunk a karamellbe, majd beleszúrjuk egy gombócba, utána a karamellbe mártjuk a nyalókát és kapszulába tesszük.
- a végén megszórhatjuk természetes díszekkel.
Jó Étvágyat!
Hozzávalók kb. 30 db-hoz:
Tészta
- 3 db nagyobb alma
- kb. 25 dkg teljes kiőrlésű liszt (vagy ugyanennyi barna rizsliszt+2 evőkanál útifűmaghéj- gluténmentes változatához)
- 100 g nádcukor
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál fahéj
- 150 ml hidegen sajtolt napraforgó olaj
- 1 teáskanál foszfát mentes sütőpor
Elkészítése: a száraz anyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az almát (előre lereszeljük-kinyomkodva adjuk a tésztához) és többi összetevőt. Hogy összeálljon jobban tegyünk annyi reszelt alma levét, amennyire piskóta sűrűségű tésztát kapunk (ha kell még folyadék adhatunk hozzá növényi tejet vagy csak egyszerűen vizet). Majd 150 fokos sütőben készre sütjük.
Kihűtjük.
Amikor kihűlt, akkor egyszerűen apró darabokra szétszedjük és keverünk hozzá vagy vajat (kb. 150 g), vagy kókuszzsírt (3-4 evőkanál)+2 evőkanál pálmazsírt. Ízesítjük még fahéjjal, gyömbérrel, mézzel. Golyócskákat formázunk és egy tálcára tesszük. Hagyjuk majd dermedni.
Addig elkészítjük a karamellás öntet:
- 5-6 evőkanál nádcukor
- vaj: 50 g vagy 2 evőkanál kókuszzsír
- 2 dl növényi tej
Egy edényben a cukrot beletesszük, karamelizáljuk és hozzáadjuk a zsiradékot és a tejet. Jól összeforraljuk.
Összeállítjuk a sütit:
- egy pálcikát belemártunk a karamellbe, majd beleszúrjuk egy gombócba, utána a karamellbe mártjuk a nyalókát és kapszulába tesszük.
- a végén megszórhatjuk természetes díszekkel.
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése