Nem sűrűn, de azért szoktunk ínyenc falatokat is készíteni. Ez a mostani is ilyen. Nem igényel sok időt, de hozzá egy kis vörösbor jól esik - már aki iszik :-)
Gombás raguhoz 4 személyhez:
- 1 nagy vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 30-35 dkg csiperke gomba, kiegészítve vegyes erdei gombákkal pl.: vargánya, fafül, róka gomba
- só, bors,
- 1 dl vörösbor
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- pici stívia vagy méz
- 2 evőkanál kókuszszír
Elkészítése:
- az apróra vágott vöröshagymát kókuszzsíron üvegesre pároljuk
- hozzáadjuk a felvágott gombákat és a fokhagymát
- majd rövid idő múlva sózzuk és a paradicsomot is hozzáadjuk
- kevés vízzel, amit folyamatosan pótolunk főzzük
- amikor kész, akkor hozzáadjuk a vörösbort, és picit forraljuk
Kelbimbót fejenként 5 dkg-t számolunk, amihez nádcukrot egy serpenyőben karamellizálunk, és hozzáadjuk a kelbimbókat
Jó Étvágyat!
Holdállás: virágos napokkor, leves napokon
Gombás raguhoz 4 személyhez:
- 1 nagy vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 30-35 dkg csiperke gomba, kiegészítve vegyes erdei gombákkal pl.: vargánya, fafül, róka gomba
- só, bors,
- 1 dl vörösbor
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- pici stívia vagy méz
- 2 evőkanál kókuszszír
Elkészítése:
- az apróra vágott vöröshagymát kókuszzsíron üvegesre pároljuk
- hozzáadjuk a felvágott gombákat és a fokhagymát
- majd rövid idő múlva sózzuk és a paradicsomot is hozzáadjuk
- kevés vízzel, amit folyamatosan pótolunk főzzük
- amikor kész, akkor hozzáadjuk a vörösbort, és picit forraljuk
Kelbimbót fejenként 5 dkg-t számolunk, amihez nádcukrot egy serpenyőben karamellizálunk, és hozzáadjuk a kelbimbókat
Jó Étvágyat!
Holdállás: virágos napokkor, leves napokon
Megjegyzések
Megjegyzés küldése