Ugrás a fő tartalomra

Böjt- 2015-6. hét

Gyorsan eltelt ez a hét is. Mozgalmas volt, sok közszerepléssel.

Aztán eljött a Kikelet Futás, szombat, amikor én 5 km futottam, a párom 10,5 km. Én teljesen elégedett vagyok az eredményemmel, mert van rajtam felesleg, és így is jól  teljesítettem! Tehát, ha majd formában leszek, akkor még jobb leszek. A célom most, hogy szépen fokozatosan elérjem a 10 km.
A párom is jól teljesített, neki a célja, hogy heti két alkalommal lefussa a fél maratont. Időeredményeket direkt nem írok, mert ez nem verseny volt! A mozgás öröméért futottunk!

Én még utána 4 óra alatt nagy takarításba fogtam. Este 7-re el is készültem. Amikor is lezártuk a böjtöt egy pizzával...jaj...nem kellett volna. Borzalmas volt, nem hozta meg várt hatást... sőt utána haspuffadás.. vasárnap vendégség. Oda már az egyik helyre vittem magammal ebédet, a másik helyen túrós csuszát ettem, 3 szelet tejszínes torát...jaj...

A lényeg, hogy nem érzem jól magam már a régi dolgoktól. Nem hozzák meg a várt örömforrást. Örült a testem, amikor ma már kásával indítottam a napot!
A páromnál sem jött a böjt után a várva várt boldogság érzet!

Tehát én biztos, hogy itthon folytatom a növényi táplálkozást, vendségben pedig a vegetáriánust mértékkel.

Gratulálok mindazoknak, akik idén is velünk tartottak!

Jövő találkozunk!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Zabos bögrés süti- vegán

Gyors, egyszerű, egészséges és finom! Ennyi a jellemzője, ebben minden benne van! :-) Nálunk gyorsan elfogyott! :-) Az eredeti recept a Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények könyvéből származik! Érdemes megvásárolni! Hozzávalók: - 1 bögre tönköly teljes kiőrlésű liszt - 1 bögre apró szemű zabpehely - fél bögre nyírfa cukor - 1 teáskanál fahéj - 1 db narancs leve - 1 db bio citrom héja - 1 marék dió apróra darabolva - én előtte meg is pirítottam - fél bögre hidegen sajtolt napraforgó olaj - 2 bögre tisztított víz - 1 teáskanál bio szódabikarbóna Elkészítése: - a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet - állni hagyjuk kb. 15-20 percig, ha kell, akkor adunk hozzá még vizet - tepsi öntjük és 150 fokon készre sütjük Jó Étvágyat!

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!