Mindig olvastam a saláta levesről, de valahogy nem vitt rá a lélek, hogy elkészítsem. Viszont annyi fejes salátám lett, hogy feláldoztam egyet, hogy kipróbáljam. Őszintén nem lesz a kedvenc levesek listáján, de finom, friss, üde leves volt! Sokkal finomabb, mint amire számítottam, másrészről költséghatékony, és gyorsan elkészül!
Hozzávalók 4 főre:
- 1 nagy fej fejes saláta
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só,
- 3 evőkanál tönköly fehér liszt
- 1-2 evőkanál citromlé
- fél deci tejszín/növényi tejszín
- 3-4 evőkanál tejföl/növényi tejföl
Elkészítése
- a salátát kevés zsiradékon megfuttatjuk (én kókuszzsírt használtam)
- amikor megfonnyadt, hozzáadjuk a fokhagymát
- majd a lisztet
- legvégül felöntjük vízzel
- amikor felforrt, akkor hozzáadjuk a tejszínt, tejfölt. Még egyet forr és készen van!
Lehet melegen, de behűtve is tálalni, ínyencek adhatnak hozzá friss kaprot!
Jó Étvágyat!
Hozzávalók 4 főre:
- 1 nagy fej fejes saláta
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só,
- 3 evőkanál tönköly fehér liszt
- 1-2 evőkanál citromlé
- fél deci tejszín/növényi tejszín
- 3-4 evőkanál tejföl/növényi tejföl
Elkészítése
- a salátát kevés zsiradékon megfuttatjuk (én kókuszzsírt használtam)
- amikor megfonnyadt, hozzáadjuk a fokhagymát
- majd a lisztet
- legvégül felöntjük vízzel
- amikor felforrt, akkor hozzáadjuk a tejszínt, tejfölt. Még egyet forr és készen van!
Lehet melegen, de behűtve is tálalni, ínyencek adhatnak hozzá friss kaprot!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése