Ugrás a fő tartalomra

Terápiás hatású gyümölcsök 3. rész

a kép forrása: www.aloeshop.hu


Aloe Vera 2. rész

Az előző bejegyzésemben lehetett olvasni az Aloe Vera külső alkalmazási lehetőségeiről (1.rész) . Most pedig lássuk, hogy a belső alkalmazási formáit!

Mielőtt erre kitérnénk, vegyük sorra, hogy milyen ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz ez a növény!

Vitaminok: A, B1, B2, B3, B6, B12, C-vitamin, kolin. Itt kiemelném a B6 és B12 vitaminokat. A B6-vitamin az idegek-vitaminja. Tehát, akinek feszültséggel teli a munkája, annak érdemes időközönként feltöltenie magát. A B12-vitamin pedig a vegetáriánusok-vegánok vitaminja!

Ásványi anyagok: Vas, Kálium, Nátrium, Foszfor, Mangán, Kálcium, Cink, Magnézium, Króm, Klór, Réz. Itt is láthatjuk, hogy a hat az idegekre, az anyagcserére, és az immunrendszert aktivizálja!
Természetesen ezeken felül tartalmaz aminosavakat, enzimeket.

Belsőleg alkalmazása:
Annyit érdemes tudni, hogy minden esetben, most is érvényes, hogy ezt is időszakonként érdemes használni. Tehát, hogy nincsen konkrét problémánk, hanem csak az immunrendszererünket szeretnénk feltölteni, akkor tavasszal és ősszel érdemes 1-1 kúrát tartani. Ez abból álljon, hogy az első nap 1 evőkanálnyi mennyiséget iszunk éhgyomorra (utána 30 percig nem lehet enni). Majd minden nap növeljük a mennyiséget, míg el nem jutunk a 20 ml literhez. És tovább pedig minden étkezés előtt fél órával 20 ml el nem tudunk fogyasztani. Ez a kúra tartson 2-3 hónapig. Majd évszakváltáskor ismét megismételjük.

Anyagcsere betegségek esetén (cukorbetegség, túlsúly, rossz emésztés), Szív-érrendszeri betegségek esetén:
Minden reggel 20 ml gél 6 hétig, majd 2 hét szünet beiktatással tovább lehet folytatni.

 Allergia kezelése:
Ősszel kell kezdeni egy méregtelenítést, majd ennek kiegészítőjeként aloét fogyasztani. Ez tavaszig kell folytatni. Ennek beállításáról érdeklődj fitoterapeutánál!

Influenza kezelése:
Akut esetben is alkalmazható. Minden étkezés előtt 20 ml. Gyerekek esetében 3 éves kor alatt 1-2 teáskanál gyümölcslébe belekeverve. Három éves kor felett pedig reggel éhgyomorra 20 ml gyümölcslében elkeverve. Ha hasmenést okozna, akkor szüneteltetni kell a fogyasztását!

A gél forrásánál ügyeljünk arra, hogy ne kezeljék vegyszerekkel! Érdemes tehát bio gélt vásárolni, sötét üvegeset, mert üvegből nem oldódik ki káros anyag, és az üveget még fel tudjuk használni! :-)

Jó Egészséget Mindenkinek! (www.biofitness.hu)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal - sajnos nem tudom, hogy hol-, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetes alapanyagokkal dolgozni- főzni -sütni a konyhában. Így évek óta motoszkál bennem a kérdés, hogy hogyan készítjük és tartjuk életben a házi kovászt. Hiszen régen ezzel sütöttek és esküvőkor a menyasszony az édesanyjától kapott egy adag kovászt. Tehát akár több nemzedékes is lehetett az eredeti kovász. Akkoriban nem volt hűtő, így szárítva tárolták. Ma viszont van, így ezt kihasználva készül el a saját kovászom. És miért jobb, mint az élesztő? Jó kérdés! Főleg azok számára lényeges, akik mindentől fel puffadnak, ég a gyomruk kelt tésztafélék fogyasztása után, akiknek epe problémájuk van, akik cukorbetegek, akik rákosak, akik vastagbél gyulladásban szenvednek, akik fontos a jó emésztés! Hiszen a kovász természetes erjedési folyamatokat indít be a tésztában, ami a testben gyorsabban emésztőd

Házi növényi tejföl!

Alapjában lehet kapni a boltokban növényi tejfölt, és otthon is számos módja van, hogy helyettesítsük. Viszont a tapasztalatom az, hogy nem minden ételben finom a rizsliszt+citromlé kombináció. Ezért kifejlesztettem a házi növényi tejfölt. Aminek nagyon hasonló a tejfölhöz az íze, de természetesen érződik rajta, hogy nem eredeti! 1. Először készítettem egy rizs+kesudió tejet (sűrű tej) 2. Hagytam langyos hűlni, amikor belekevertem 1 teáskanál nádcukrot és 2 kapszula növényi probiotikumot (DM), 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj 3. Beletettem a joghurt készítőbe 12 órára 4. Amikor elkészült, akkor tettem még bele kevés citrom levét 5. Hűtőbe tettem és még 1 hét múlva is használható volt! Jó Egészséget!

Egészséges "kolbász-hurka"

Ezen a recepten több hónapig dolgoztam! Nagyon sok munkám van benne!  Az ötlet onnan jött, hogy a párom nagy kolbász mániás. Nagyon szereti a füstöltet-sültet. Úgy van vele, mint Gombóc Artúr a csokival. Így igyekeztem ezt azt az álmát is megvalósítani, ami nem volt egyszerű. A boltokban kapható "kolbász" nem hasonlít a kolbászra, nem lehet főzni vagy sütni. Én viszont olyat szerettem volna, amit lehet főzni és sütni is. Sikerült! :-)) Mi most tepsis burgonyával és saját eltevésű cseresznye befőttel ettük. De kóstoltuk már mustárral is! Nekünk nagyon ízlik!! :-)) Kolbász: - 4 maréknyi apró szemű zabpehely -  fél vöröshagyma,3 db fokhagyma, pirospaprika, só, bors - 2 evőkanál őrölt lenmag, 1 evőkanál szezámmag, 1 evőkanál napraforgómag - 2 teáskanálnyi búzasikér - barna rizsliszt- amennyit felvesz - víz Az egészet összekeverjük vízzel. Kicsit hagyjuk önmagában ázni, majd kóstoljuk, hogy kell-e még bele valami. Nos innen lesz nem teljesen vega. Hiszen én nem t