A hagyományos tojásos nokedlit mindenki ismeri. Bizonyára van jó bevált házi recept! Most kicsit más köntösbe öltöztetem az alapanyagok miatt, hogy egészségesebb legyen. Természetesen ezt el lehet vegán módra is készíteni, de én most a saját bio tojásokat használtam fel hozzá és saját bio salátával ettük!
Hozzávalók:
- felesben tönköly fehér és teljes kiőrlésű liszt
- 3 evőkanál amaránt mag
- 2 tojás - vagy 3 evőkanál őrölt lenmag
- 1 evőkanál szezámmag
- víz, só
- kókuszszír
- tojás- kurkuma
- fejes saláta
Elkészítése:
- nokedlit készítünk! tojást felverjük, hozzáadjuk a vizet, sót. Majd a liszteket és magvakat. A vegánok pedig a tojás helyett őrölt lenmagot használjanak a liszteket pedig szitálják át. Forró vízbe szaggatjuk.
- amikor megfőtt, akkor kókuszzsírba tesszük, kissé megpirítjuk
- ekkor hozzáadjuk a tojásokat. Vegánok pedig kurkumával esetleg friss petrezselyemzölddel ízesítik.
- friss fejes salátával tálaljuk!
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- felesben tönköly fehér és teljes kiőrlésű liszt
- 3 evőkanál amaránt mag
- 2 tojás - vagy 3 evőkanál őrölt lenmag
- 1 evőkanál szezámmag
- víz, só
- kókuszszír
- tojás- kurkuma
- fejes saláta
Elkészítése:
- nokedlit készítünk! tojást felverjük, hozzáadjuk a vizet, sót. Majd a liszteket és magvakat. A vegánok pedig a tojás helyett őrölt lenmagot használjanak a liszteket pedig szitálják át. Forró vízbe szaggatjuk.
- amikor megfőtt, akkor kókuszzsírba tesszük, kissé megpirítjuk
- ekkor hozzáadjuk a tojásokat. Vegánok pedig kurkumával esetleg friss petrezselyemzölddel ízesítik.
- friss fejes salátával tálaljuk!
Jó Étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése