Pár hete készítettem vegán meggyes krémest, s annak a tésztájából fagyasztottam le. Most szombatra úgy gondoltam, hogy finom lesz egy kis kakaós csiga reggelire. Az is volt! :-)
- vegán kókuszzsíros tészta
- karob por
- méz
A tésztát kinyújtottam és megszórtam karob porral. Megcsorgattam mézzel. Az egészet feltekertem, és felszeleteltem. Készre sütöttem. Kókusztejjel fogyasztható!
Jó Étvágyat!
Hozzávalók:
- vegán kókuszzsíros tészta
- karob por
- méz
Elkészítése:
A tésztát kinyújtottam és megszórtam karob porral. Megcsorgattam mézzel. Az egészet feltekertem, és felszeleteltem. Készre sütöttem. Kókusztejjel fogyasztható!
Jó Étvágyat!
méz??? vegán???
VálaszTörlésKedves Mária! Nézőpont kérdése. Ha szigorúak vagyunk, akkor természetesen nem teljesen vegán. Viszont én inkább használok mézet és nádcukrot mit ave szirupot. Mivel a szállításával nagyobb terhet ró a környezetre, mint a helyi méhésztől vásárolt bio méz. Vedd ki a mézet, és ízesítsd úgy, ahogy szeretnéd! :-) Gitta is sok receptjében használ mézet, pedig ő nyers vegán.
VálaszTörlésKedves Melinda!
VálaszTörlésIgen, elmondása szerint Gitta is használ mézet, de ő nyers növényi étrenden él, ami nem egyenlő a vegánsággal! A vegán nem fogyaszt vagy hord semmit, ami állati eredetű illetve az állatok kizsákmányolásával állítható elő!!!
A környezetvédelmi álláspontodat megértem. Ellenben nem gondolom h kikerülhetetlen a méz! Kapható olyan édesítő ami egészséges és nem utaztatták át a fél világon, de te is készíthetsz otthon növényi mézet ;)
Kedves Mária!
VálaszTörlésMint azt, ahogy fentebb írtam, ha úgy véled, akkor vedd ki a mézet a receptből, és készítsd úgy el! :-)