Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: szeptember, 2013

"Túrós" batyu

Kedvenc gabonám a zab, árpa és a köles! A kölest fel lehet használni édesen és sósan is! Édes változtat pótolhatja a túrót! A legjobb kritikusom a kisfiam, akinek nagyon ízlett ez a "túrós" bukta! Az eredeti recept innen van: Váradi Tibor Ezt egy kicsit megváltoztattam, mert a növényi margarin helyett én vajat használtam a leves tészta elkészítésénél. Lássuk a receptet: - 50 dkg leves tészta - 15 dkg köles - 6 dl rizstej vagy víz - 2 evőkanál nyírfacukor és 2 evőkanál nádcukor - 3 evőkanál mazsola - bio vanília - citromlé, bio citromhéj Elkészítése: - az összetevőket feltesszük főzni - amikor a köles szétfőtt, akkor van készen - kihűtjük és már készen is van a töltelék - a leves tésztát kinyújtjuk - négyzeteket vágunk ki, amelyek közepére bőségesen rakunk tölteléket. Nem kell félni, hogy ki fog folyni, mert ha jól készítettük el, akkor jól összeállt, és a sütés folyamán sem fog ez változni! - a négyzet csücskeit összefogjuk és készen is van a batyu - meg

Hajdinás-napraforgós fasírt

Krumpli főzelékhez készült ez a fasírt. A családnak még mindig nem jön be a hajdina, de szerintem finom lett! :-) Hozzávalók: - 3 evőkanál hajdina liszt -. 2 szelet tönköly kenyér - 3 gerezd fogkhagyma - 2 evőkanál napraforgó - 1 tojás vagy 3 evőkanál őrölt lenmag - só, bor, piros paprika - víz Elkészítése: - a hozzávalókat egy nagy tálban jól összekeverjük - ha nem eléggé masszív a tésztánk, akkor tehetünk hozzá még hajdinát, vagy őrölt lenmagot - zsiradékban kisütjük Jó Étvágyat!